Natalie Portman.
Lucasfilm

5 egykori gyerekszínész, aki felnőttkorában is sikeres lett

Sokan azt gondolják, hogy az ismert gyerekszínészek nem tudnak hosszú távú karriert csinálni. Ez sok esetben igaz, azonban van néhány olyan művész, akinek sikerült megragadnia a képernyőn. Ennek apropóján 5 olyan egykori gyerekszínészt mutatunk be, aki felnőttkorában is sikeres lett.


Drew Barrymore

Drew Barrymore az 1982-es E.T. A földönkívüli című filmmel vált ismertté, ezután pedig a fél világ rá volt kíváncsi. Barrymore azonban óriási árat fizetett ezért, hiszen komoly drog- és alkoholproblémákkal kellett szembenéznie egészen fiatalon.

Sokan már lemondtak róla, viszont az elszántsága és a környezete hatására visszatalált a helyes útra, és felnőttként egy igazi A-listás színésszé vált, hiszen olyan kasszasikerekben játszott, mint a Charlie angyalai, vagy épp az 50 első randi – írja a MovieWeb.

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst már nagyon fiatalon bekerült az Álomgyár gépezetébe, hiszen gyerekként Tom Cruise, Brad Pitt és Antonio Banderas oldalán szerepelt az Interjú a vámpírral című kultikus filmben. A mozi sikere után nem volt megállás, Dunst egy sor kasszasikerben tűnt fel, például a Jumanjiban is.

A gyerekszínészből felnőttszínésszé való átmenet kifejezetten jól sikerült neki, hiszen megkapta a női főszerepet a 2002-ben debütáló Pókember című filmben, melynek okán valódi szupersztárrá vált, a további két epizód pedig csak még tovább növelte a színésznő státuszát.

Kirsten Dunst a Pókember-filmek óta a nagy blockbusterek helyett inkább a kisebb költségvetésű független filmek felé fordult, jó példa erre, hogy szerepelt többek között Lars Von Tier Melankólia című alkotásában is.

Ez is érdekelhet: A keresztapa Al Pacino nélkül? 7 színész, aki majdnem lecsúszott élete legnagyobb szerepéről

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris gyerekkorában feltűnt néhány produkcióban, azonban az 1989-ben induló Doogie Howser, M.D. című sorozat főszerepe okán lett híres a tengerentúlon. A széria egy csodagyerek történetét meséli el, aki tinédzserként orvosi diplomát szerez, és emberéleteket ment.

A Doogie Howser 1993-as befejeztével, a színész kisebb-nagyobb szerepekben tűnt fel, de a 2005-ben bemutatott Így jártam anyátokkal című széria hozta meg számára az igazi áttörést.

Harris ebben a sitcomban egy már-már infantilis nőcsábászt alakít, és sokak szerint az általa megformált Barney Stinson a sorozattörténelem egyik legszórakoztatóbb karaktere.

Jodie Foster

Jodie Foster a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején számos tévésorozatban és filmben szerepelt, de Martin Scorsese 1976-os úttörő krimije, a Taxisofőr okán vált világhírűvé.

A karakter a mai napig vita tárgyát képezi, ugyanis Foster 12 évesen egy szexmunkás lányt alakított, ami sokak számára megbotránkoztató volt, azonban annyira hitelesen formálta meg a karaktert, hogy Oscar-díjra jelölték miatta.

Jodie Foster a Taxisofőr sikere után folyamatosan filmezett, aminek meglett az eredménye, ugyanis a több évtizedes karrierje során számos nagyívű szerepet játszott el, sőt, 2 Oscar-díjat is nyert.

Natalie Portman

Natalie Portman 1994-ben, mindössze 13 évesen a Léon, a profi című filmben debütált a nagyvásznon, Jean Reno és Gary Oldman oldalán. A mozi világsiker lett, pár évvel később pedig megkapta a Star Wars női főszerepét George Lucastól.

Padmé Amidalát három filmben is megformálta, ez idő tájt pedig a világ egyik legismertebb színésznőjévé vált.

Portman azonban nem elégedett meg a blockbuster-főhős státusszal, a 2010-es Fekete hattyúban nyújtott alakításáért pedig megkapta a Legjobb Női Főszereplőnek járó Oscart.

A figyelmetekbe ajánljuk