Al Pacino
Paramount Picturs

A keresztapa Al Pacino nélkül? 7 színész, aki majdnem lecsúszott élete legnagyobb szerepéről

A legtöbbször a színészeket a legikonikusabb szerepeikkel azonosítjuk, illetve ez fordítva is igaz, hiszen vannak olyan filmes karakterek, amiket nem tudunk elképzelni a kedvenc sztárjaink nélkül. Sok esetben azonban egy hajszálon múlott, hogy egy ünnepelt világsztár nem csúszott le élete legnagyobb szerepéről.


Jennifer Aniston

Akármennyire is furcsán hangzik, a Jóbarátok készítői eredetileg a később Monicát alakító Courtney Coxot akarták felkérni Rachel szerepére, de a színésznőnek olyannyira nem tetszett az ötlet, hogy erőteljes lobbitevékenységet folytatott annak érdekében, hogy jobb belátásra bírja a döntéshozókat.

Találkoztunk Courteney Cox-szal, és ő elmagyarázta nekünk, miért gondolja, hogy ő nem Rachel, és hogy ő maga inkább Monica. És igaza volt

– mondta az egyik alkotó, Marta Kauffman a Friends: The Reunionban.

Ezután jött a képbe Jennifer Aniston, akinek a leszerződtetése közel sem volt egyszerű, mivel ő addigra már egy másik sitcomhoz is elígérkezett, de a színésznő és az alkotók nagy szerencséjére az a projekt végül nem indult el.

Al Pacino

Próbáljuk meg elképzelni a A keresztapa-filmeket Al Pacino nélkül. Nem megy, ugye? Pedig Jack Nicholson egy interjúban maga mondta el, hogy a szerepet először neki ajánlották fel, ő azonban úgy döntött, hogy más projekt után néz.

Sok színész játszhatta volna Michaelt, köztük én is, de Al Pacino volt Michael Corleone. Ennél nagyobb bókot nem is tudnék neki mondani

– jelentette ki viccesen a színészlegenda.

Azt nem tudjuk, hogy Nicholson ezzel a döntésével jól járt-e, az viszont biztos, hogy óriási szívességet tett Al Pacinónak, sőt talán az egyetemes filmtörténetnek is.

Ez is érdekelhet: Még a kritikusok is megirigyelnék, ahogy az Oscar-díjas színész leszólta a saját Marvel-karakterét

Jim Parsons

Az Agymenők című sorozatot 10-ből 9 ember biztosan a Sheldon Coopert alakító Jim Parsonssal kapcsolja össze, akiről nem túlzás kijelenteni, hogy erre a szerepre született.

Ezt a sorozat egyik megálmodója, Bill Prady is így gondolta, azonban az alkotótársa, Chuck Lorre nem volt túlságosan elájulva Parsonstól, pedig a színész remek alakítást nyújtott a castingon.

Ő alkotta meg ezt a karaktert azon a meghallgatáson. Aztán kiment a szobából, én pedig megfordultam és azt mondtam: >> Ez az a fickó! Ez az a fickó! Ez az a fickó! << Chuck megfordult, és azt mondta: >> Nem, össze fogja törni a szívedet. Soha többé nem fogja ezt az előadást nyújtani <<

– mesélte Prady.

A két alkotó végül abban egyezett meg, hogy másnap visszahívják Parsonst, aki akkor is remek teljesítményt nyújtott, így tehát megkapta a szerepet.

Daniel Radcliffe

A Harry Potter-filmek kezdeti produkciós és casting munkálatai nagyon sokáig tartottak, és rengeteg bizonytalanság lengte körül a mozit.

Ezeknek pedig olyan fontos hatásuk volt, hogy a film főszereplőjének szülei már az első körös meghallgatásra is majdnem nemet mondtak, mivel nem tetszettek nekik a körülmények.

A megállapodás szerint – azt hiszem – hat filmre kellett volna aláírniuk, és mindet Los Angelesben kellett volna forgatni, anyukám és apukám pedig egyszerűen azt mondta: >> Ez túl sok zavart okozna az életében. Ez nem fog megtörténni <<

– mondta Radcliffe 2011-ben a The Hollywood Reporternek.

A színész a kezdetekben nem is tudott ezekről a tárgyalásokról, azonban később letisztázódtak a dolgok.

Az ajánlat megváltozott, két film forgatásáról lett hirtelen szó, és mindkettő Angliában készült volna, ezért azt mondták: >> Oké, hagyjuk, hogy meghallgatásra menjen <<. És aztán onnan indult minden, tényleg

– árulta el a színész.

Hugh Jackman

Amikor az X-Men-filmekre gondolunk, azonnal Hugh Jackman jut az eszünkbe, viszont a mozik készítői nem őt, hanem az akkoriban óriási sztárnak számító Russel Crowe-t akarták megnyerni a szerepre.

A Gladiátornak azonban más tervei voltak, de maga helyett nagy szeretettel ajánlotta Hugh Jackmant. Itt azt gondolhatnánk, hogy vége is van a történetnek, de az alkotók még mindig nem rajongtak a Jackman-opcióért, ezért Dougray Scottot kérték fel a szerepre.

A Variety információi alapján viszont Scott annyira el volt foglalva a Mission Impossible 2. munkálataival, hogy ő is passzolta a projektet.

Így végül Jackman nagy nehezen megkapta a szerepet.

Chris Hemsworth

Családi párbaj a Hemsworth-famíliában! Chris Hemsworth egy 2017-es interjúban elárulta, hogy magával a kisöccsével, Liammel versenyzett Thor szerepéért, sőt az ifjabbik Hemsworth majdnem beelőzte a bátyját!

Kenneth Branagh-vel (a rendezővel – a szerk.) együtt jöttem el a meghallgatásra, és azt hittem, hogy elkaptam a fonalat, aztán soha nem hallottam vissza semmit. Hónapok teltek el, aztán a kisöcsém, Liam, aki Ausztráliában volt, átküldött egy felvételt, és visszahívták, aztán még egy visszahívást kapott, és akkor már csak az utolsó négy-öt ember volt versenyben a szerepért

– mondta.

Végül Chris Hemsworth menedzsere felhívta a Marvelt, és megkérdezte, hogy Liam bátyja, Chris elmehetne-e még egy castingra.

Szóval voltam egy meghallgatáson Vancouverben egy hotelszobában, ahol anyukám felolvasta Anthony Hopkins szerepét ... Úgymond egy kis, azt hiszem, motivációval és talán frusztrációval érkeztem, hogy a kisöcsém tovább jutott nálam

– folytatta Chris Hemsworth.

Keanu Reeves

A ’90-es évek végén Will Smith volt a bolygó egyik legnagyobb sztárja, ezért a Mátrix alkotói mindenképp neki akarták adni Neo szerepét.

Smith azonban kifejezetten furcsának találta a sztorit, és visszautasította őket, mivel a Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat című film is képben volt már akkor. Így végül Reeves játszhatta el a karaktert.

Külön érdekesség, hogy Smith vadnyugatos filmje óriásit bukott, de a Men in Black sztárja nem bánta meg a döntését, mivel a mai napig úgy gondolja, hogy Keanu Reeves volt a megfelelő ember a szerepre.

Forrás: Insider

A figyelmetekbe ajánljuk