robert de niro
Ki gazdagabb a gazdagabbnál? – erre a már-már filozofikus magaslatokba csapó (nem) kérdésre választ kaphatunk, hiszen nem olyan régen készítettek egy általános 10-es toplistát a leggazdagabb Hollywoodi színészekről. Íme!

5. Adam Sandler – 420 millió dollár

adam sandler piros p\u00f3l\u00f3ban telefon\u00e1lwww.flickr.com

Adam Sandler amerikai színész és filmproducer, akit sokáig Hollywood egyik legjobban kereső színészeként emlegettek. Sandler filmjei szinte kivétel nélkül kasszasikerek, a Nagyfiúk első része például 271 millió dollárt hozott a konyhára. Ez a vígjáték Sandler egyik legnagyobb bevételt hozó produkciója. Nettó vagyona 420 millió dollár, amivel az ötödik helyen sikerült végeznie.

4. Mel Gibson – 425 millió dollár

mel gibson mosolyog

Getty Images / Karwai Tang

Mel Gibson New York-i filmrendező, producer és színész. Olyan filmekben nyújtott rendezéseiről és alakításairól ismert, mint A rettenthetetlen, amelyért 1995-ben Oscar-díjat és Golden Globe-ot is kapott, valamint a Halálos Fegyver, Mad Max és a Passió. 2021-ben Mel Gibson nettó vagyonát nagyjából 425 millió dollárra becsülik.

3. Robert De Niro és George Clooney – 500 millió dollár

robert de niro oscaron

Getty Images / Kevin Winter

Robert De Niro a színész, akit nem lehet nem szeretni. Mind a múltbéli, mind a jelenlegi munkái rendkívül népszerűek a filmrajongók körében. Az elmúlt években olyan filmekben játszott, mint A kezdő, Az ír és a Nagypapa hadművelet,de kifelejthetné el a régebbi klasszikusokat, mint a Dühöngő bika, Nagymenők és A keresztapa. Napjainkban a kétszeres Oscar-díjas színész nettó vagyonát 500 millió dollárra becsülik.

George clooney ikonikus mosolyaGetty Images Hungary

De Niroval osztozva a harmadik helyen George Clooney áll, aki nemcsak színész, hanem filmrendező és üzletember is. Három Golden Globe-díjjal és két Oscarral jutalmazták filmes munkásságait. Legismertebb szerepei az Ocean's Elevenből Danny Ocean, Az alkonyattól pirkadatigből Seth Gecko és a Gravitációból Matt Kowalsky.

2. Tom Cruise –  570 millió dollár

tom Cruise

Getty Images

Tom Cruise kétségkívül Hollywood egyik legnépszerűbb alakja, illetve az amerikai filmipar egyik legjobban fizetett színésze. Legnépszerűbb munkái közé tartozik az Interjú a vámpírral, Top Gun és a Mission: Impossible. 2021-ben Tom Cruise nettó vagyona 570 millió dollár volt, amivel Hollywood második, a világon pedig a harmadik leggazdagabb színész.

1. Tyler Perry – 600 millió dollár

tyler perry az oscaron

Getty Images / Handout

Tyler Perry amerikai színészt, írót, producert és rendezőt a Forbes magazin a szórakoztatóipar legjobban fizetett emberének titulálta, hiszen 2010 májusa és 2011 májusa között 130 millió dollárt keresett. Ez majdnem egy évtizeddel ezelőtt volt, vagyona pedig azóta is folyamatosan növekszik. A 90-es és 2000-es években darabokat rendezett, később pedig televíziós sorozatok fejlesztésébe is belevágott, többek között Tyler Perry House of Payne című sorozatába. Tyler Perry messze az egyik legsikeresebb rendező és színész a szórakoztatóiparban, ha az anyagiakat nézzük. Évente 200 és 250 millió dollár közötti összeget keres gigantikus méretű szórakoztatóipari birodalmából.

Íme, a top 6-10. helyezett:

6. Jack Nicholson, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger – 400 millió dollár

7. Clint Eastwood – 375 millió dollár

8. Keanu Reeves– 360 millió dollár

9. Will Smith, Tom Hanks – 350 millió dollár

10. Robert Downey Jr., Brad Pitt – 300 millió dollár


(thesecondangle.com)

A figyelmetekbe ajánljuk