Daniel Radcliffe színész egy beszélgetésen
Fotó: GettyImages

Daniel Radcliffe elárulta, hogy visszatér-e a készülő Harry Potter-sorozatba

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy J.K. Rowling Harry Potter-könyveiből sorozatot készít az HBO. Bizonyára senkinek sem kell említeni, hogy a köteteknek nem ez az első mozgóképes feldolgozása, a Warner Bros. ugyanis 2001 és 2012 között mind a hét könyvnek – 8 részre húzva – elkészítette a filmes változatát. A mozik címszerepét Daniel Radcliffe játszotta, aki a ComicBooknak adott interjújában elárulta, hogy visszatér-e a streamingcsatorna szériájába.


Bár azt eddig is sejthettük, hogy a 33 éves színész nem ölti magára ismét a varázsló fiú karakterét – lévén nem kicsit túlkoros a szerephez –, Radcliffe most egy interjúban is megerősítette a feltételezést.

A legjobb tudomásom szerint mindent újrakezdenek, és biztos vagyok benne, hogy bárki is készíti (a sorozatot – a szerk.), a saját kézjegyét akarja ott hagyni

– mondta a színész, aki azt is hozzátette, úgy sejti, a készítőknek jobb dolguk is van jelenleg annál, mintsem arról győzködjék az egykori főszereplőt, hogy vállaljon szerepet a könyvek sorozatadaptációjában.

Ez is érdekelhet: „Ne hagyjatok zoknikat Dobby sírjánál!” Harry Potter-rajongók szennyezik a walesi strandot

De nyilván sok szerencsét kívánok nekik, és nagyon izgatott vagyok, hogy továbbadhatom ezt az örökséget. De nem hiszem, hogy szükség lenne arra, hogy fizikailag [a sorozatban] is átadjam.

– mondta Radcliffe.

Bár a varázsvilág univerzuma eredetileg összesen 5 Legendás állatok-filmmel folytatódott volna, a kezdeti három film gyenge fogadtatása miatt a Warner Bros. stúdió szünetelteti a további 2 mozi előkészületeit.

Ez is érdekelhet: Emma Watson majdnem kiszállt a Harry Potter-filmekből – ez állt a háttérben

Még az sem világos, hogy a stúdió milyen ütemezéssel tervezi az új Harry Potter-sorozat elkészítését, különös tekintettel az aktuális amerikai forgatókönyvíró-sztrájk miatt.

Miracle Workers: End Times | Season 4 | Official Trailer | TBS

Hogyha már abban a szériában nem is, egy másikban viszont láthatják a rajongók Radcliffe-et, egészen pontosan Csodatévők negyedik évadában, ami július 10-én debütál itthon az HBO Maxon.


A figyelmetekbe ajánljuk