Harry Potter.
Warner Bros. Pictures

Sorozat formájában tér vissza Harry Potter varázsvilága

A Bloomberg arról számol be, hogy J.K. Rowling Harry Potter-könyveiből valószínűleg egy nagyszabású rebootot készít az HBO.


Egy forrás szerint a Warner Bros. közel áll a megállapodáshoz, ami valószínűleg egy hét évados tévésorozatot jelentene. A sorozat a cég egyik zászlóshajó-projektje lenne, amelynek elnöke, David Zaslav várhatóan a jövő héten jelenti be a projekt létrejöttét.

A Bloomberg forrása szerint az új Harry Potter-sorozat a bestseller könyvek történetét mesélné újra, és minden könyv egy-egy évadot foglalna magába. Magyarul, a közönség által imádott filmek sztorija lenne „újramesélve”, és nem egy most debütáló történetről van szó.

Ez is érdekelhet: J.K. Rowling már megint botrányba keveredett a szavai miatt

A Bloomberg szerint Zaslav és az HBO vezetője, Casey Bloys azon dolgoztak, hogy meggyőzzék Rowlingot az új sorozat elkészítéséről.

Bár rajongók milliói védik hevesen a 2001 és 2011 között mozikba került Harry Potter-filmeket, sokan eltávolodtak a varázsvilágtól, miután Rowlingot transzfóbiával vádolták meg.

A viták Rowling transzneműek jogait érintő álláspontjával kapcsolatban 2020 júniusában kezdődtek, amikor a népszerű szerző először tweetelt egy „menstruáló emberek” kifejezést használó véleménycikkről, és gúnyolódott az íráson, amiért az nem használta a „nők" szót. A tweet visszatetszést váltott ki, ami arra késztette az írónőt, hogy megvédje magát, és egy esszében kifejtse nézeteit.

Feltételezve, hogy a Harry Potter-szerződés létrejön, a Bloomberg értesülései szerint a sorozatot az HBO-n és a Warner Bros. streaming szolgáltatásán is sugározni fogják.


Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk