20 éves a Harry Potter és a bölcsek köve: íme a színészek akkor és most

20 éves a Harry Potter és a bölcsek köve: íme a színészek akkor és most

A Harry Potter-filmek kétségtelenül generációnk egyik legemlékezetesebb alkotásai voltak. Gyerekek, tinik és felnőttek milliói temették arcukat a könyvekbe, és bámulták a képernyőn a varázslatot, hitetlenkedve, s ábrándozva azon, vajon melyik roxforti házba kerülnének? A film legelső része a Bölcsek köve idén 20 éves, így ennek apropóján érdemes megnézni, hogy a film főszereplői hol tartanak most.


Emma Watson

emma watson fiatalon

Getty Images

A fő trió egyik tagját, Hermione Grangert Emma Watson keltette életre, amikor még csak tizenegy éves volt. Daniel Radcliffe-hez és Rupert Grinthez hasonlóan a színésznő is tíz évig dolgozott a Potter-filmeken, amelyek meghozták számára a népszerűséget és a nemzetközi elismerést. Miután 2011-ben kijött a sorozat utolsó filmje, Watson folytatta színészi karrierjét, és olyan filmekben játszott, mint az Egy hét Marilynnel, Egy különc srác feljegyzései és a Lopom a sztárom. Az igazán nagy szerep pedig 2017-ben szólította meg , amikor megkapta Belle szerepét A Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős feldolgozásában.

A színésznőnek sikerült megosztania idejét a színészet és a tanulás között is, angol irodalomból szerzett alapdiplomát. 2014-ben pedig kinevezték az UN Women jószolgálati nagykövetévé, és segített elindítani a HeForShe kampányt, amely a férfiakat szólítja fel a nemek közötti egyenlőség támogatására.

Legutóbb pedig a Greta Gerwig-féle Kisasszonyokban láthattuk Saoirse Ronan és Meryl Streep oldalán.

Daniel Radcliffe

YouTube

A sorozat főszereplője, Daniel Radcliffe 2000-ben ugrott fejest a szerepbe, miután tizenegy évesen jelentkezett a meghallgatásra, az élete pedig örökre megváltozott. Radcliffe gyakorlatilag a forgatásokon nőtt fel, tíz éven át dolgozott a nyolc filmben, amelyek hírnevet, vagyont és a kritikusok megannyi dicséretét hozták el számára.

Nem csoda, hogy aztán fényes karriert futott be a filmvilágban, hiszen a legkülönfélébb szerepeket alakította, többek között Arthur Kipps ügyvédet A fekete ruhás nő című horrorfilmben, a híres amerikai költőt, Allen Ginsberget az Öld meg kedveseidben, Victor Frankenstein segédjét, Igort a Victor Frankenstein című sci-fi fantasyben, Mannyt Az ember, aki mindent tudottban.

Radcliffe egyébként a Broadway színpadán is megfordult, és olyan musicalekben dolgozott, mint a How to Succeed in Business Without Really Trying.

​Robbie Coltrane

Pinterest

Robbie Coltrane hosszú színészi karriert futott be, jóval azelőtt, hogy a szelíd félóriásként, Hagridként vált volna ismertté. Már a 20-as évei elején elkezdett színészkedni, és rengeteg tévés és szerep volt a háta mögött. A listáján olyan kiemelkedő szerepek szerepelnek, mint az Aranyszem és A világ nem elég című James Bond-filmek, valamint egy mellékszerep A pokolból című filmben. Coltrane volt J. K. Rowling első számú választása Rubeus Hagrid szerepére, így nem meglepő, hogy 2001-ben megkapta a szerepet.

Getty Images

Miután a sorozat, amely 10 év után befejeződött, Robbie olyan projektekben dolgozott, mint A Merida, a bátor , a Szép remények, A nemzet aranya.

Ám napjainkra többé-kevésbé abbahagyta a színészetet.

Rupert Grint

Rupert Grint is tizenegy évesen kapta meg Ron Weasley szerepét. A színész még a Potter-filmek forgatása közben is vállalt mellékszerepeket, többek között a Sofőrlecke és az Eszetlenek című filmekben.

Getty Images

Az utolsó Potter-film után Grint szerepelt a 2012-es háborúellenes filmben, A becsület keresztjében, valamint a 2015-ös Holdjárók című francia vígjátékban.

2020 májusában pedig párja, Georgia Groome életet adott első gyermeküknek, Wednesday G. Grint-nek.

A figyelmetekbe ajánljuk