harry potter és a gyíkarc haverjai
Egyelőre még nem tudni, hogy milyen, de azt már legalább tudjuk, hogy akarnak és dolgoznak is rajta.


A streaming-háborúban a Netflix vetélytársai azzal vették fel a harcot ellene, hogy bevetették legnagyobb mozis franchise-jaikat, spinoff szériákat gyártva belőlük. A Disney nemrég jelentett be egy halom Star Wars- és Marvel-sorozatot a Disney+-ra, az HBO Max mögött álló Warner pedig a DC filmes univerzumát sorozatokra is elkezdte kiterjeszteni.

Az idén bemutatásra kerülő Öngyilkos osztag-folytatás egyik karaktere előzményszériát kap, J.J. Abrams egy Justice League Dark-sorozatot fejleszt éppen, egy Batman nélküli, de annak világában játszódó projekt is fejlesztés alatt van, továbbá már bejelentették a Zöld Lámpást is. Emellett spinoffot kap Bene Gesserit, az érkező új Dűne egyik karaktere is a streaming platformon.

A kérdés már csak az volt, hogy a Warner mikor terjeszti ki egyik legnagyobb franchise-zát, a Harry Pottert is ilyen formában, hisz mozis előzményt már kapott, a könyvek világa pedig számtalan más spinoff lehetőségét kínálja. Az ilyen téren mindig megbízható Variety most megtudta, hogy természetesen a cég egyik legnagyobb intellektuális tulajdonát sem kerüli el a streaming-láz. Ugyan a projekt még nagyon korai fázisában van a fejlesztésnek és nem igazán tudni még, hogy miről fog szólni, de természetesen már dolgoznak egy HBO Max-szérián.

Persze mivel még csak tervezőasztalon van az egész, a Warner tagadta is az értesüléseket. Ebből leginkább az kikövetkeztethető, hogy valamilyen formában kapunk egy Harry Potter-sorozatot, de egyelőre még nincs eldöntve az irány és addig titok is marad hivatalosan, amíg nem találják meg a megfelelő vezető írót a projekthez, illetve nem fixálódik, hogy miről is fog szólni pontosan.

A figyelmetekbe ajánljuk