Daniel Radcliffe a Harry Potter 5-ben.
Warner Bros.

Daniel Radcliffe alaposan nekiment J. K. Rowlingnak

Daniel Radcliffe szerint J.K. Rowling véleményei nem egyenlőek a Harry Potter-stáb nézeteivel.


Az elmúlt években a Harry Potter szerzőjét, J.K. Rowlingot számtalan kritika érte a transznemű közösséggel kapcsolatos megjegyzései miatt, ami sokkolta a népszerű sorozat rajongóit, főleg azért, mert véleményük szerint a könyvek és a filmek az elfogadást és a toleranciát hirdetik.

Az írónő körüli vita csúcspontján a főszereplő Daniel Radcliffe a The Trevor Project honlapján közzétett írásában a transznemű közösség támogatásáról írt.

A színész most az IndieWire-nek adott friss interjújában beszél arról, miért érezte úgy, hogy meg kell írnia a levelet.

Radcliffe kifejtette, hogy az évek során számos olyan Harry Potter-rajongóval találkozott, akik queer és transzneműként azonosítják magukat, és szerette volna, ha úgy érzik, hogy támogatja őket valaki.

A színész így nyilatkozott:

Azért éreztem nagyon-nagyon úgy, hogy valamit el kell mondanom, amikor ezt megtettem, mert – különösen a Potter befejezése óta – nagyon sok queer és transz gyerekkel és fiatallal találkoztam, akik azonosultak a főszereplővel.

Ez is érdekelhet: Már megint dagad a botrány J.K. Rowling körül

Radcliffe azzal folytatta, hogy fontosnak érezte azt is, hogy a rajongók tudják, hogy bár Rowling nézetei uralják a címlapokat, nem minden Harry Potter-szereplő és stábtag osztja a véleményét.

És mivel láttam őket azon a napon megbántva, azt akartam, hogy tudják, hogy nem mindenki így gondolkodik a franchise-ban. És ez nagyon fontos volt

– tette hozzá Radcliffe.

A színész azt is kiemelte, hogy több mint egy évtizede támogatja a The Trevor Projectet, ezért írta a szóban forgó levelet a jótékonysági szervezetnek:

Nagyon fontos volt, mivel több mint 10 éve dolgozom a Trevor Projecttel, és nem hiszem, hogy képes lettem volna tükörbe nézni, ha nem mondok semmit. De nem az én dolgom, hogy kitaláljam, mi játszódik le valaki más fejében.

Cikkünk hasonló témában: Ez a színészlegenda inspirálta Daniel Radcliffe-et, hogy hátrahagyja Harry Potter karakterét

Nem Radcliffe az egyetlen Harry Potter-sztár, aki az elmúlt hetekben Rowlingról beszélt: a Voldemortot alakító Ralph Fiennes nemrég a The New York Timesnak azt mondta, hogy nem tudja megérteni a Rowling ellen irányuló „undorító" verbális támadásokat. Radcliffe színésztársai korábban már kifejezték támogatásukat a transz közösség iránt, Rupert Grint pedig kifejtette, hogy tiszteli Rowling munkásságát, de nem ért egyet a véleményével.

Eközben Emma Watson a Twitteren azt mondta, hogy a transz embereket nem szabad megkérdőjelezni pusztán azért, mert azok, akik.

Forrás: Insider

A figyelmetekbe ajánljuk