Képregények.

Még a kritikusok is megirigyelnék, ahogy az Oscar-díjas színész leszólta a saját Marvel-karakterét

Számos nagy sikerű film után Anthony Hopkins elvállalta Odin szerepét a Marvel égisze alatt készülő Thor-filmekben. A jelek alapján azonban a A bárányok hallgatnak sztárja nincs oda a projektért.


Az elmúlt évek során megszokhattuk, hogy nagy tapasztalattal és megbecsüléssel rendelkező színészek vállalnak szerepet különböző franchise-sorozatokban – ilyen például Robert Redford is, aki Hopkinshoz hasonlóan szintén a Marvel-univerzumban tűnt fel.

Azonban ezek a színészek sokszor leginkább anyagi okok miatt bólintanak rá ezekre a megkeresésekre, ezáltal pedig nem érzik túl jól magukat az adott karakter bőrében, illetve a forgatáson sem.

Ez is érdekelhet: Pszichopatából pápává alakulni – öt film, amelyben Anthony Hopkins óriásit alakított

Az előbbi problémára nagy valószínűséggel az eredeti Star Wars-trilógia Obi-Wan Kenobija, Alec Guiness példája a legmegfelelőbb, aki híresen utálta a szerepét. Az első film forgatásakor nem is igazán értette, miről szól a sztori, az átütő siker után pedig súlyos feltételeket támasztott a folytatásokban való szereplésekért cserébe.

Anthony Hopkins karakteréhez fűződő viszonyáról egy ideig azonban viszonylag keveset lehetett hallani, pedig a színész három Thor-moziban is szerepelt.

Egy 2021-es interjúban a színész tömören, mégis meglepően kritikusan vallott a saját karakteréről, és az egész procedúráról.

Ez értelmetlen színészkedés

– mondta Hopkins a New Yorkernek 2021-ben.

Azt, hogy az Oscar-díjas művész pontosan miért vállalta el a szerepet, nem tudni pontosan, azonban bőven elképzelhető, hogy az első mozi rendezője, az új Poirot-filmek sztárja, Kenneth Branagh részvétele győzhette meg Hopkinst, ugyanis közös bennük, hogy mindketten Shakespeare-darabokban fejlesztették tökélyre a színészi képességeiket.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk