Hugh Jackman.

Hugh Jackman az elmúlt évtizedek során elképesztő sikereket ért el, hiszen a musicalektől kezdve a művészfilmekig szinte minden műfajban megmutatta magát. A színész október 12-én ünnepli az 55. születésnapját, ennek apróján pedig 5 olyan Hugh Jackman-filmet sorolunk fel, amit mindenképp érdemes megnézni!


X-Men-filmsorozat

Hugh Jackman már a ’90-es években is ismert volt, azonban az igazi áttörést a X-Men című filmsorozat hozta el számára, amelyben a mogorva Farkast játszotta.

A magányos hősnek olyan szuperképességei vannak, mint például az öngyógyítás, illetve a karakter adamantium-karmokkal rendelkezik.

A X-Men-szereplők közül egyértelműen Farkas személyisége és története a legizgalmasabb, hiszen a sokszor kellemetlen oldala mögött rengeteg fájdalom és düh húzódik meg, amely a cselekményszál során fokozatosan megmutatkozik.

A forrás

Darren Aronofsky mozija egy bonyolult, mégis izgalmas koncepciót mutat be, Jackman és Rachel Weisz ugyanis három különböző szerelmespárt alakítanak három különböző korszakban.

Egy azonban közös: Jackman karakterei – a 16. századi hódító, Tomás Verde, a 21. századi idegtudós, Tom Creo és Tommy, a 26. századi űrutazó – mind odavannak a Weisz által alakított főhősnőbe.

Ez is érdekelhet: Több hónapra Budapestre költözik Angelina Jolie

Fogságban

A Dűne és a Szárnyas Fejvadász második részével világhírűvé vált Dennis Villeneuve ezzel a mozival hívta fel magára először a nagyközönség figyelmét.

A fiatal direktor Jackmanre osztotta az elkeseredett apa szerepét, akinek elrabolták a lányát. Miután az ügyön dolgozó rendőrnyomozónak (Jake Gyllenhaal) el kell engednie a mentálisan sérült gyanúsítottat, a Jackman által alakított karakter maga hallgatja ki a férfit, és a színész olyan mély és fájó érzelmeket prezentál, amire valószínűleg a legnagyobb rajongók sem számítottak.

Nyomorultak

Akármilyen meglepő, Hugh Jackman a zenés színház világából indult, sőt, rendszeresen vissza is tér oda. Jó példa erre a Nyomorultak című musicalből készült film is, amelyben a színész Jean Valjean-t alakítja.

A Victor Hugo által írt eredeti mű a napóleoni háborúk idején játszódik Franciaországban, a Jackman által megformált egykori fegyenc, Jean Valjean pedig minden erejével megpróbál jó útra térni, a társadalom azonban folyamatosan az útjába áll.

A projekt igen jól sikerült, ugyanis az alakításáért Hugh Jackman Golden Globe-díjat kapott, illetve Oscar-díjra is jelölték.

Táncoló talpak

A szuperhősmozik, és a komoly hangvételű alkotások után zárjuk a listát egy családbarát animációs filmmel, ami jól mutatja az ünnepelt sokoldalúságát.

George Miller ugyanis a színészre osztotta Memphis, az éneklő pingvin szerepét (pontosabban ő kölcsönözte a hangját), aki a párjával Norma Jeannel (Nicole Kidman) együtt keltetnek ki egy tojást. Az apuka azonban elejti azt, ezért amikor a pingvinbébijük, Mumble (Elijah Wood) megszületik, nem tud énekelni, viszont kiváló sztepptáncos válik belőle.

A figyelmetekbe ajánljuk