Egy részlet a Tőrbe ejtve című filmből.
FilmNation

Rejtélyek nyomában – öt remek krimi, amit nem szabad kihagynod!

Az emberek mindig is szerették a rejtélyeket és az izgalmat, a krimik pedig maradéktalanul kielégítik a közönség ilyesfajta vágyait. Legyen szó bűncselekményről vagy nyomozásról, az ilyen mozik garantáltan a képernyő elé szegezik a nézőket. Az alábbi cikkben öt olyan remek krimit veszünk górcső alá, amit nem szabad kihagynod!


Tőrbe ejtve

A sztárokkal teletűzdelt film középpontjában egy Benoit nevű detektív (Daniel Craig) áll, aki a gazdag krimiíró, Harlan Thrombey rejtélyes halála miatt nyomoz. Az ügy azonban korántsem egyszerű, hiszen az elhunyt családjának szó szerint minden tagja gyanúsított.

Craig mellett feltűnik még a filmben Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer és Don Johnson is.

A Zodiákus

David Fincher remekműve a hírhedt San Franciscó-i sorozatgyilkos utáni hajszáról szól, aki kódolt leveleket küldött az újságoknak.

A Robert Graysmith könyve alapján készült filmben egyszerűen minden megvan, amit ebben a műfajban keresünk: egy izgalmas történet, egy zseniális filmrendező és egy fantasztikus színészgárda, amelyben Jake Gyllenhaal mellett helyet foglal Mark Ruffalo, Robert Downey Jr. és Brian Cox is.

Fogságban

Amikor két lány eltűnik, az egyikük apja, Keller Dover (Hugh Jackman) biztos benne, hogy az utcájában parkoló lakóautó tulajdonosa felelős az emberrablásért.

Amikor azonban Loki nyomozó (Jake Gyllenhaal) nem talál olyan bizonyítékot, amely a sofőrt a bűncselekményhez kapcsolná, Keller úgy dönt, hogy maga veszi kézbe az ügyet.

Hetedik

Ez a neo-noir krimi nem a gyengébb idegzetű nézőknek való, bár az egyik legjobb film ezen a listán. Morgan Freeman és Brad Pitt egy nyomozópárost alakítanak, akik egy sorozatgyilkos után kutatnak, aki a hét halálos bűnt használja témaként a bűncselekményeihez.

Viharsziget

Egy távoli szigeten lévő elmegyógyintézetbe utazni szörnyű ötletnek hangzik, de Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) amerikai rendőrbíró és társa (Mark Ruffalo) pontosan ezt teszik Martin Scorcese filmjében. A céljuk nem más, minthogy kiderítsék, hogyan sikerült egy gyilkos betegnek megszöknie a bezárt szobájából.

A sziget azonban nem várt rejtélyeket hordoz magában.

Forrás: ITT

A figyelmetekbe ajánljuk