Hayden Christensen.
Lucasfilm

5 színész, aki élete legfontosabb szerepe után teljesen eltűnt

A különböző nagyszabású sorozatok és filmek főszereplőit évtizedek óta óriási felhajtás veszi körül, sokan azonban a produkció befejeztével nem tudják megtenni a következő lépést a karrierjükben. Az előbbi gondolatmenet apropóján az alábbi cikkben öt olyan színészt mutatunk be, aki élete legfontosabb szerepe után szinte teljesen eltűnt.


Hayden Christensen

A Baljós Árnyak után nem sokkal elkezdődött a casting Anakin Skywalker szerepére, amit végül az akkor 19 éves Hayden Christensen kapott meg, így tehát a Star Wars előzménytrilógia további két részében ő formálta meg a Darth Vader fiatalkori énjét – írja a Digital Spy.

A sok kritika ellenére szinte mindenki nagy jövőt jósolt a színésznek, azonban a 2008-as Hipervándor című nem túl sikeres mozi után Christensen gyakorlatilag teljesen eltűnt, és csupán meglehetősen gyengén teljesítő mozikban bukkant fel az évek során.

Nemrégiben azonban visszatért Anakin/Darth Vader szerepében a Disney Obi Wan-sorozatában, így tehát elképzelhető, hogy valamelyest újjáéled a karrierje.

Sam J Jones

Mivel Sam J Jones egy kifejezetten jó fizikumú exkatona volt, tökéletesen meg tudta formálni Flash Gordon karakterét, amely okán világhírnévre tett szert.

A Flash Gordon sikere azonban nem tartott örökké, ezáltal pedig a színésznek új szerepek után kellett néznie, ez viszont nem igazán sikerült.

Jones ettől függetlenül a különböző fantasy-találkozók állandó fellépője, sőt, még a Ted-filmekben is feltűnt, ahol saját magát alakította.

Ez is érdekelhet: Hihetetlennek tűnik, de ezt az 5 filmes karaktert valós személyekről mintázták

Brandon Routh

A 2006-os Superman visszatér című film főszerepére az akkor 27 éves Brandon Routhot választották ki, ami némileg meglepte a rajongókat. A film nem lett elsöprő siker, ez pedig nagy valószínűséggel hozzájárult ahhoz, hogy nem készült belőle második rész, pedig a színész a saját elmondása szerint nagyon szívesen belebújt volna újra az Acélember bőrébe.

Azt ki lehet jelenteni, hogy Routhnak mindeddig ez volt legfontosabb alakítása, mivel a Superman óta lényegében csak kisebb filmekben, illetve sorozatokban találkozhattak vele a nézők.

Shannon Elizabeth

Shannon Elizabeth az 1999-es Amerikai pite című filmben a szlovák cserediáklányt, Nadiát alakította, és nem meglepő módon tinédzser fiúk millióinak rabolta el a szívét egy pillanat alatt.

A színésznő ugyan a Amerikai pite 2-ben, majd a 2012-es Amerikai pite: A találkozóban is visszatért, azonban Elizabeth mindeközben csupán kisebb mellékszerepeket kapott, viszont az állatvédelemmel kapcsolatos munkássága kifejezetten sikeresnek mondható.

Paul Hogan

Hogan a Krokodil Dundee főszerepének eljátszása előtt egy elismert humorista volt, az előbb említett karakter azonban olyan magasságokba repítette a színészt, amiről addig valószínűleg nem is álmodott.

Ennek azonban megvolt az ára: Hogan szerint a Krokodil Dundee első és második része után szinte mindenki csak ezzel az egy szereppel azonosította, amely azt eredményezte, hogy a további filmjei nem teljesítettek jól a mozikban.

A figyelmetekbe ajánljuk