Top Gun Maverick
Paramount Pictures

Hihetetlennek tűnik, de ezt az 5 filmes karaktert valós személyekről mintázták

Számos olyan filmes karakterrel találkoztunk már, akiknek a személyisége és a jelleme túl bizarr ahhoz, hogy igazi legyen. Néha azonban az élet sokkal összetettebb figurákat talál ki, mint bármelyik forgatókönyvíró. Ennek apropóján az alábbi cikkben 5 olyan filmes karaktert sorolunk fel, akiről senki nem gondolná, hogy egy valós személyről mintáztak.


Zorro

Johnston McCulley író által megformált karaktert, Zorrót – akit később a filmekben Antonio Banderas alakított – minden bizonnyal egy Joaquín Murrieta nevű mexikói bányász ihlette, aki a 19. században érkezett Kaliforniába az Aranyláz idején.

A férfi élete azonban nem alakult valami rózsásan, hiszen a rivális bányászok megtámadták a családját, és megerőszakolták a feleségét.

Mivel a rendőrök nem foglalkoztak az üggyel, Murrieta kitalálta, hogy maga fog bosszút állni. Nem sokkal ezután összeszervezett egy csapatot, amivel az elkövetkezendő években számos bankrablást és megtorló gyilkosságot követett el – egészen 1853-ig, amikor a texasi rangerek megölték a férfit.

Auric Goldfinger

Auric Goldfinger az egyik leghíresebb James Bond-főgonosz, de azt sokan nem tudták, hogy a karaktert valószínűleg Charles W. Engelhard, Jr. amerikai aranybányamágnásról mintázták.

Goldfingert és Engelhardot gyakorlatilag csak a nemzetiségük különbözteti meg egymástól, minden másban – brit kultúra és az arany iránti vonzalom, és a kinéztük – lényegében teljesen megegyetnek.

Emellett a férfi igen jó barátja volt Ian Flemingnek, és állítólag nagyon boldog volt, hogy az író róla formázta meg a hírhedt főgonosz karakterét.

Ez is érdekelhet: Barbie, Tom Cruise és az atombomba – 7 film, amit júliusban mutatnak be a mozikban

Pete „Maverick" Mitchell

Az 1986-os Top Gun főszereplőjét, a Tom Cruise által alakított Pete „Maverick" Mitchell hadnagyot Randall „Duke" Cunninghamről mintázták.

„Duke" a haditengerészet egyik legtehetségesebb pilótája volt, ez olyannyira igaz, hogy a vietnami háború alatt megkapta a Haditengerészeti Keresztet, kétszer az Ezüst Csillagot és a Bíbor Szívet, ezután pedig a filmben is látható NAS Miramar bázison lett oktató.

A nemzeti hős története azonban csúnya véget ért, ugyanis 2005-ben letartóztatták kenőpénz elfogadása és adócsalás miatt, amikor az egyik kaliforniai körzet képviselője lett.

Norman Bates

A filmes antagonisták közül talán a Psycho főgonosza a leghátborzongatóbb, ami nem meglepő, hiszen Norman Bates karakterét a hírhedt gyilkos és hullarabló, Edward Gein ihlette.

Bates és Gein között számos hasonlóság van, ilyen például az anyjuk által beléjük nevelt vallási fanatizmus, illetve a későbbi sorozatgyilkosságok metódusa is.

Ari Gold

A Törtetők című sorozat megalkotásánál a készítők meg sem próbálták eltitkolni, kiről formázták meg a kapzsi és gátlástalan hollywoodi ügynököt, Ari Goldot.

Ari Emanuel ugyanis egy hírhedt alakja az Álomgyárnak, és többek között együtt dolgozott azzal a Mark Wahleberggel is, akinek az életéről szól ez a széria.

Forrás: ITT

A figyelmetekbe ajánljuk