Oppenheimer

Könnyen gondolhatnánk, hogy mivel a nyáron mindenki szabadságon van, ezért a mostani hónap nem egy túl erős időszak a filmszínházak szempontjából. Ez azonban közel sincs így, ennek okán pedig az alábbi cikkben 7 olyan filmet sorolunk fel, amit júliusban mutatnak be a mozikban.


Insidious: A vörös ajtó – 2023.07.06.

Patrick Wilson rendezői debütálásában egy természetfeletti horrorfilmet láthatnak a nézők, amely az Insidious: A testen kívüli és az Insidious: A gonosz háza közvetlen folytatása.

A szóban forgó mozi a második film eseményei után tíz évvel veszi fel a fonalat, amelyben a már jól ismert Josh Lambert (Patrick Wilson) a fiát, Daltont (Ty Simpkins) álmai egyetemére fuvarozza el. A fiú démonai azonban elrontják a nagy eseményt és Lambertéknek ismét az életükért kell menekülniük.

Caravaggio árnyéka – 2023.07.06

Ez az olasz film a legendás művész, Caravaggio életét mutatja be, amely enyhén szólva sem volt hétköznapi.

A festő felülírta az akkori trendeket, a vallási tematikájú képei például nem ideailista, sokkal inkább realista módon ábrázolták a különböző szent embereket és történeteket, ez pedig nem meglepő módon igencsak felborzolta a kedélyeket.

A művész egy nap azonban óriási bajba kerül, hiszen megvádolják egy riválisa meggyilkolásával, és ezért halálra ítélik. Az önkéntes száműzetésbe vonuló Caravaggio azonban nem hagyja annyiban a dolgot, és személyesen a pápához fordul kegyelemért.

Ez is érdekelhet: 7 film és sorozat a hírnév árnyoldalairól, ami jobb, mint Az idol

Mission Impossible – Leszámolás 1.rész – 2023.07.13.

A legendás Mission Impossible-sorozat újabb résszel bővül! Ethan Hunt (Tom Cruise) és csapata az eddigi legkockázatosabb és legnehezebb küldetésére indulnak, mivel meg kell találniuk egy olyan tömegpusztító fegyvert, ami óriási veszélyt jelent az emberiségre nézve. Ez azonban közel sem lesz egyszerű, mivel a világ legádázabb bűnözői is kinézték maguknak a zsákmányt.

A nagy kockázatokhoz kegyetlen ellenfelek dukálnak, Huntnak pedig a múltjából visszatért sötét erőkkel kell versenyt futnia, hogy megmentse a világot.

Tom Cruise mellett szerepel még a filmben Hayley Atwell, Esai Morales, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby és Henry Czerny is.

Oppenheimer – 2023.07.20.

A filmrajongók évek óta várnak már erre az új Christopher Nolan-mozira, ami nem meglepő, hiszen a direktor nevéhez olyan klasszikusok fűződnek, mint az Eredet, a Sötét lovag-trilógia, vagy éppen a Csillagok között.

Nolan most azonban egy történelmi témához nyúlt hozzá, amelyben az atombomba atyja, J. Robert Oppenheimer vívódását mutatja be a nézőknek. A férfi ugyanis óriási nehézségekkel nézett szembe a második világháborúban, hiszen a találmánya egyszerre képes megmenteni és elpusztítani a világot.

Az Oppenheimer komoly sztárparádét ígér a nézőknek, hiszen a főszerepben a Peaky Blindersből ismert Cilian Murphy-t láthatjuk, de tiszteletét teszi még a moziban Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano és Josh Hartnett is.

Barbie – 2023.07.20.

Greta Gerwig nem akármilyen fába vágta a fejszéjét: megrendezett egy olyan vígjátékot, amiben a mindenki által ismert Barbie-babát (Margot Robbie), és az ő világát helyezte a középpontba.

A történet Barbie-földön játszódik, ahol minden és mindenki tökéletes. Legalábbis úgy tűnik. A főhősünk egy nap azonban egy súlyos problémával találja szembe magát, ami miatt el kell hagynia a szeretett otthonát.

Az odaadó, mégis kissé egyszerű párja, Ken (Ryan Gosling) azonban nem hagyja annyiban a dolgot, és mindent megtesz a szerelméért.

Kísértetkastély – 2023.07.27.

Akármilyen meglepő, nem ez a film lesz az első olyan Disney-mozi, amit nem egy könyv vagy egy legenda, hanem konkrétan egy vidámparki attrakció ihletett. Ilyen volt például a Karib-tenger kalózai is.

A sztori szerint Gabbie (Rosario Dawson) és fia, Travis (Chase W. Dillon) beköltöznek egy régi villába, azonban rájönnek, hogy a ház hemzseg a szellemektől, akiket sürgősen el kell kergetni.

Ehhez felbérelik Bent (LaKeith Stanfield), a korábbi paranormális nyomozóból lett idegenvezetőt, illetve egy papot (Owen Wilson), egy médiumot (Tiffany Haddish), és egy történelemprofesszort (Danny DeVito) is, de egyáltalán nem biztos, hogy a furcsa csapat meg tud szabadulni a kísértetektől.

Beszélj hozzám – 2023.07.27.

Ennek a horrorfilmnek igen hátborzongató története van: egy csapat fiatal rátalál egy bebalzsamozott kézre. Ez már önmagában is kifejezetten bizarr, azonban később kiderül, hogy ha valaki kimondja, hogy „Beszélj hozzám”, akkor a kéz egyfajta különleges kapcsolatot teremt a szellemvilággal.

A dologból szinte azonnal szenzáció lesz, szinte mindenki erről beszél a közösségi médiában, azonban az egyik kapcsolatfelvétel közben minden a feje tetejére áll.

Forrás: ITT és ITT

A figyelmetekbe ajánljuk