Rachel Sennott, Lily-Rose Depp és Troye Sivan Az Idol egyik jelenetében
Fotó: Profimédia

7 film és sorozat a hírnév árnyoldalairól, ami jobb, mint Az idol

Az idol, a popsztár The Weeknd (valódi nevén, Abel Tesfaye) és az Eufória alkotója, Sam Levinson új sorozatának indulása nem sikerült olyan jól, mint azt remélték.


A sorozat középpontjában a popsztár Jocelyn (Lily-Rose Depp) áll, aki egy idegösszeomlásból lábadozik, és készül visszatérni a köztudatba, amikor találkozik a klubtulajdonos és szektavezér Tedrosszal (Tesfaye). A férfi a „mentora" lesz, aki olyan sajátos módszerekkel tanítja őt énekelni, hogy majdnem megfojtja, vagy jégkockát dörzsöl a hasára.

Ha érdekelnek Az idol által pedzegetett témák, számos más (értsd: jobb) film és sorozat van, amelyek a hírnév, a zeneipar és a fiatal nők szexualitásának sötét oldalát tárják fel, több mélységgel és árnyalattal.

Ez is érdekelhet: 6 sorozat, ha már alig várod A Bridgerton család új évadát

​1. Játék a tűzzel


Nicôle Lecky debütáló sorozata, amely a Superhoe című egyszemélyes színdarabján alapul. A történet középpontjában Sasha, egy leendő popsztár áll, akit beránt az online befolyásolás izgalmas, de mocskos világa, amelyet a bájos Carly (Lara Peake) irányít. Ez Az idol kisebb léptékű, brit változata; végső soron egy sorozat egy nőről, amelyet lenyűgöző éleslátással írt meg egy nő. A zene is megállja a helyét: Lecky elég tehetséges énekesnő ahhoz, hogy Sasha popsztár-aspirációit hihetővé tegye.

2. BoJack Horseman

Ez egy szürrealista rajzfilm egy depressziós, lecsúszott színészről, aki történetesen még ló is. Will Arnett évekig tartó drog- és alkoholfüggőségéből kilábalva összeáll Diane Nguyen írónővel (Alison Brie), hogy megírják a történetét. A producerkedés mellett Arnett adja a névadó ló hangját is. A sorozat sötét, cinikus tekintetet vet a hírnévjátékra, és arra, hogy a sajtó és a PR világa milyen mértékben ferdíti el a valóságot.

Ha tovább olvasnál: 4 felnőtt rajzfilm, amit nem érdemes kihagynod!

​3. Birdman

Ez az egyetlen snittel, vágás nélkül forgatott film egy csoda, amely a színész Riggan Thomson (Michael Keaton) útját követi, ahogy megpróbálja lerázni magáról a szuperhős hírnevet, és bebizonyítani, hogy komoly Broadway-színész. Ahogy a nyomás egyre nagyobb rajta, Thomson képernyőn megjelenő alteregója, Birdman egyre ijesztőbb látomásokban jelenik meg. A film azt is vizsgálja, hogy milyen sztereotípiákat tulajdonítunk a hírességeknek. 2015-ben a film négy Oscart nyert, köztük a legjobb filmnek járót is.

​4. Neon démon

Jesse (Elle Fanning) mindössze 16 éves, amikor Los Angelesbe költözik, hogy modell legyen, és a fotós Dean (KarlGlusman), a sminkes Ruby (Jena Malone), a divattervező Sarno (Alessandro Nivola) és a divatszakma más, idősebb tagjai által a hírnév és a szélsőségek világába sodródik. Álma hamarosan nyugtalanító, véráztatta rémálommá változik, miközben Nicolas Winding Refn rendező a társadalom szépség és fiatalság iránti megszállottságát is boncolgatja.

​5. Csillag születik

A hírnév őszinte és felkavaró ábrázolása, ami a zenész Jack (Bradley Cooper) és Ally (Lady Gaga) között szövődő szerelmi történet miatt sokkal kevésbé felzaklató, legalábbis a végéig. Itt Jack láthatóan gazdagabbá teszi Ally életét, és románcuk fényesen ragyog az egyébként sivár világban. Ráadásul itt még a zene is fantasztikus.

​6. Volt egyszer egy Hollywood

A Volt egyszer egy Hollywood Tarantino kiforgatott hollywoodi meséje, amely egy színész, Rick (Leonardo DiCaprio) történetét meséli el, aki karrierje végéhez közeledik, és ennek nem nagyon örül. Régi kaszkadőrdublőre és barátja, Cliff (Brad Pitt) társaságában megpróbálja visszahozni a dicsőséges napokat. A film egyik legérdekesebb része tagadhatatlanul Margot Robbie hátborzongató Sharon Tate alakítása.

​7. A Wall Street pillangói

A film egy csoport sztriptíztáncos igaz történetén alapul, akik a 2008-as pénzügyi összeomlást követően dollármilliókat csaltak ki ügyfeleiktől. A film könnyen rossz irányt vehetne, de Lorene Scafaria rendező szándékosan női szemszögből forgatta le, így egy árnyalt, és egyedülálló történetet kapunk. Jennifer Lopez lenyűgöző alakítást nyújt a csoportvezető és legjobban kereső Ramona szerepében.


A figyelmetekbe ajánljuk