csé, mint család

A Rick és Mortyn túl – 4 felnőtt rajzfilm, amit nem érdemes kihagynod!

Nyakunkon a tél, ha pedig ebben az időszakban inkább otthon ülős típus vagy, jól jöhet rövid listánk a legjobb felnőtteknek szóló rajzfilmekről!


BoJack Horseman

A Netflix egyik legsikeresebb animációs fekete komédiája, a BoJack Horseman. A történet egy olyan világban játszódik, ahol emberek és antropomorf állatok élnek együtt. A főszereplő, BoJack, egy öngyűlölő, lecsengett hollywoodi sztár, aki alkoholizmussal, depresszióval és sok más problémával küzd. A sorozat a showbiznisz kifigurázására és a valóság kíméletlen ellenőrzésére szolgál, hogy mennyire elidegenedtek az emberek.

Ez is érdekelhet: A digitalizálás hozta meg kedvenc meséink sikerét

Texas királyai

A Texas királyai egy animációs sitcom, amely 1997-től 2010-ig futott. A sorozat egy kitalált texasi városban játszódik, és a Hill család, valamint a szomszédok és közeli háztartások körül forog. Ez a slice-of-life animációs sorozat pontosan illusztrálta a diszkrimináció, a rasszizmus, a szexizmus és az összetett háborús politika kérdéseit abban az időszakban. Azzal pedig, hogy megmutatja a nézőknek bizonyos hagyományos, elavult értékek hibáit, és benne fellelhető társadalompolitikai humor a nézők többségének elismerését elnyerte.

Aqua Teen Hunger Force

Az Aqua Teen hunger Force három antropomorf gyorséttermi élelmiszer szürreális kalandjait követi nyomon: egy önző turmixot, egy okos sültkrumplit és egy együgyű húsgolyót. A főszereplők aligha jönnek ki jól a kopaszodó középkorú szomszédjukkal, és eközben számos gonosztevővel és földönkívülivel kerülnek kapcsolatba.

Csé, mint család

A Csé, mint család című félig önéletrajzi ihletésű animációs sitcom a Netflix-eredeti sorozata, amelynek írója Bill Burr, aki egyben az ábrázolt Murphy család kisebbik fia is. A történet az 1970-es években játszódik, amikor helyénvaló és bevett dolognak számított a beltéri dohányzás, a patriarchális felfogás fenntartása, a nők lenézése és a gyerekek érzelmi bántalmazása. A sorozat a hagyományos háztartásokon belül zajló családi érzelmi traumák problémás oldalát tárgyalja, és ismét emlékeztet minket arra, hogy a társadalomnak tovább kell haladnia az egyenlőség terén, illetve száműznie kell az igazságtalan sztereotípiákat.

A figyelmetekbe ajánljuk