Amy Winehouse

Minden, amit tudni lehet Amy Winehouse készülő életrajzi filmjéről

Elmondható, hogy az új Amy Winehouse-életrajzi film eddig nem aratott osztatlan sikert az interneten. A Back to Black forgatása januárban kezdődött, a forgatásról készült első paparazzi-felvételek pedig igencsak megosztották a közönséget. A történetet egyébként A szürke ötven árnyalatának rendezője, Sam Taylor-Johnson viszi vászonra.


Miről szól a Back to Black?

A hivatalos ismertető szerint a film Amy Winehouse Londonban töltött vibráló korai éveit és a hírnév felé vezető útját dolgozza fel. ABack to Black című filmből tehát Grammy-díjas szupersztár felemelkedését, valamint a függőséggel való küzdelmét, a bulvársajtóval való gyakori összecsapásait ismerhetjük meg.

A film vélhetően Sam Taylor-Johnson szenvedélyes projektje, aki közeli barátja volt Winehouse-nak

– írta a Variety.

Kik lesznek a szereplők? 

A főszereplő, a 26 éves brightoni születésű színésznő, Marisa Abela lesz, aki egyébként idén nyáron a Barbie című filmben is feltűnik majd. Abelával rengeteg szakember foglalkozott, hogy a lehető leghitelesebben alakítsa az énekesnőt. Gitárleckék, temérdek edzés, énekórák. De meg kellett tanulnia az észak-londoni akcentust is, valamint sokat fogyott is a szerep miatt.

Abela mellett a főszerepben Jack O'Connell lesz látható, aki Winehouse barátját, Blake Fielder-Civilt alakítja majd, valamint Eddie Marsan, aki az énekesnő édesapját, Mitch Winehouse-t formálja meg.

​Mikor jelenik meg a Back to Black?

A megjelenési dátumról egyelőre nincs szó, a forgatás azonban január 16-án kezdődött.

​Mit szól az énekesnő családja az életrajzi filmhez?

A Winehouse-hagyaték állítólag még 2018-ban aláírta a filmre vonatkozó szerződést, így az ő jóváhagyásukat vehetjük egyfajta készpénznek. Sőt, Mitch Winehouse nemrég kifejezetten áldását adta arra, hogy Abela alakítsa néhai lányát, és egy TMZ-interjúban elárulta, hogy nagyszerű választás a színésznő.

Ellenvélemény?

Az énekesnő barátait és rajongóit azonban nem igazán sikerült meggyőzni. A kritikák nagy része abból fakad, hogy alig egy évtizeddel a halála után túl korai dramatizálni az életét. Más kritikák pedig Abela és Winehouse fizikai hasonlóságának hiányára hívják fel a figyelmet, de Mitch Winehouse is megjegyezte, hogy Eddie Marsan egyáltalán nem hasonlít rá.

A figyelmetekbe ajánljuk