Squid Game  Seong Gi-hun
Netflix

Öt sorozat, amit muszáj megnézned, ha szeretted a Squid Game-et

A Squid Game szó szerint letarolta az egész világot, a dél-koreai sorozat elképesztő mennyiségű rajongót és bevételt tudhat a magáénak. Fontos megjegyezni azonban, hogy sok hasonló témájú alkotás készült az elmúlt években, ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan sorozatot mutatunk be, amit muszáj megnézned, ha szeretted a Squid Game-et.


Kaiji: Ultimate Survivor

Elképzelhető, hogy a Squid Game alkotója látta a Kaiji: Ultimate Survivor című anime-sorozatot, és úgy döntött, hogy élőszereplős sorozatot készít belőle, mivel szemmel látható a hasonlóság.

A főszereplő egy eladósodott férfi, akinek felajánlják, hogy egy játéksorozatban versenyezhet másokkal, akiknek szintén fizetniük kell a tartozásaikat. A játékok közé tartozik a kő, papír, olló vagy a mérleghintán való átkelés – amely történetesen áram alatt áll –, miközben mások fogadásokat kötnek arra, hogy szerintük melyik résztvevő fog nyerni. A Squid Game-hez hasonlóan a szereplők extrém veszélyeknek vannak kitéve, de a játék tovább fokozódik, amikor a versenyzők egymást próbálják felülmúlni, hogy lefaragják az adósságukat.

Sweet Home

A Sweet Home című fantasy-horror sorozat egy csoport olyan emberről szól, akiket egy épületbe zárnak, miközben a világ lakói szörnyekké változnak körülöttük –szörnyekké, amelyek a belső démonaikat tükrözik.

A játékban nem kétes cégek mozgatják a szálakat, de a Squid Game-hez hasonlóan itt is fontos szerepe van a karakterek drámai oldalának.

The Purge

A The Purge című sorozatban nem játszanak életre-halálra menő játékot, de szó szerint bárki bármit csinálhat, mivel semmi sem illegális.

A sorozat, amely a filmes franchise-on alapul, azt a kérdést veti fel, hogy mi történne, ha egy éjszakán át (vagy különböző más időtartamokig, például ÖRÖKKÉ) semmi sem lenne illegális. A válasz egyértelmű: totális káosz.

3%

A 3% című brazil ifjúsági sorozat egy totalitárius kormány uralkodása idején játszódik, amelyben a 20 éveseknek egyetlen esélyük van arra, hogy megmeneküljenek a szegénység elől, és egy paradicsomi szigeten éljenek a gazdagok és boldogok között. Ehhez azonban végig kell menniük a "Folyamat" nevű tesztsorozaton, amelynek célja, hogy felmérjék a jelölt értékeit.

A tesztek az egyszerű interjútól kezdve a hamisított bűnügyi helyszínek megoldásán át a gáz okozta hallucinációk megfejtéséig terjednek. A Squid Game-hez hasonlóan a cél a következő fordulóba jutás.

Alice in Borderland

Az Alice in Borderland című japán Netflix-sorozat egy videojáték-rajongó és két barátjátnak történetét követi végig, akik rejtélyes módon egy párhuzamos Tokióban találják magukat, ahol a túlélés érdekében különböző játékokat kell játszaniuk.

A Squid Game-től eltérően itt nem másokkal kell versenyezni, hanem különböző problémákat kell megoldani.

A sorozat egyszerre jeleníti meg a brutalitást és a taktikusságot.
Forrás: TVGuide

A figyelmetekbe ajánljuk