A Bridgerton család 2. évad jelenetkép
Fotó: Profimédia

6 sorozat, amit szeretni fogsz, ha már alig várod A Bridgerton család új évadát

A Bridgerton család, a Netflix drámasorozata Shonda Rhimes produkciós cégének átütő sikerprodukciója. A történet a régenskorszak idejében játszódik, és tele van intrikával, szenvedéllyel és szívfájdalommal. Ha te is a rajongók sorába tartozol, és már alig várod a 3. évadot, most összegyűjtöttünk 6 másik sorozatot, ami szintén tetszeni fog.


1. Gossip Girl − A pletykafészek

A New York-i sorozat hat évadon keresztül futott, és az Upper East Side, azaz Blair Waldorf (Leighton Meester), valamint Serena van der Woodsen (Blake Lively) társasági körének életét követi nyomon. A Gossip Girl egy névtelen, mindentudó személyiség, aki nyilvánosságra hozza a pénzügyileg privilegizált társaság titkait. A sorozatot 2021-ben felújította az HBO.

Ez is érdekelhet: 5 másik sorozat és film, ha szeretted a Sarolta királynét

2. Botrány

Az ABC politikai thrillerét szintén Shonda Rhimes készítette. Washingtonban játszódik, és a Fehér Ház egykori kommunikációs igazgatóját, Olivia Pope-ot (Kerry Washington) követi, aki most egy válságkezelő céget vezet. Célja, hogy megvédje a politikai világ legelitebb tagjainak nyilvános imázsát, de ez nehéznek bizonyul egy olyan környezetben, ahol mindenkinek vannak rejtett céljai. A sorozat hét évada tele van gazemberekkel, tiltott szerelmi ügyekkel és titkokkal, amelyek napvilágot látnak.

​3. A vezércsel

A vezércsel főszereplője egy olyan fiatal nő, aki kezébe veszi a saját sorsának irányítását. A Walter Tevis 1983-as, azonos című regénye alapján készült sorozat az árva Beth Harmont (Anya Taylor-Joy) követi, aki drog- és alkoholfüggőségével küzd, miközben a sakkversenyek világában próbál érvényesülni. A sorozat az 1960-as években játszódik, amikor kihívás volt egy nőnek a férfiak által uralt környezetben jövőt kovácsolni. Beth elutasítja a status quót, és a saját kezébe veszi a dolgokat.

Ha tovább olvasnál: 4 júniusban érkező Netflix-sorozat, amit kár lenne kihagyni

4. Downton Abbey

A Downton Abbey az arisztokrata Crawley család életét követi, akik a brit felsőbb társadalmi körökben mozognak. A sorozat az 1900-as évek elején játszódik, betekintést nyújt az előkelő társaság háztartásaiba, és részletesen bemutatja a Crawley család szolgáinak mindennapi életét is. A hat évadot magába foglaló sorozat 2010-es bemutatása óta rendkívül sikeres drámává vált. 2019-ben és 2022-ben egy-egy Downton Abbey filmet is bemutattak.

5. A korona

A Netflix A korona című sorozata II. Erzsébet királynő életét mutatja be az évtizedek során, kezdve az 1947-es esküvőjétől Fülöp edinburghi herceggel. Az első két évadban Claire Foy alakította az ifjú királynőt, a harmadik és negyedik részben pedig Olivia Colman vette át a megtisztelő szerepet. A sorozatnak jelenleg öt évada van.

​6. Nagy Katalin – A kezdetek

A Hulu sorozata komikus betekintést nyújt Nagy Katalin hőstetteibe, aki férje korai halála után Oroszország cárnőjeként szolgált. A Bridgertonhoz hasonlóan ez a produkció is a fantáziát és a komolytalanságot részesíti előnyben a történelmi pontossággal szemben. Ahogy a főszereplőt alakító Elle Fanning a Variety-nek 2020-ban elmondta:

Nem próbálunk itt történelemleckét adni senkinek, de minden epizódban vannak olyan elemek, amelyek igazak, és azon alapulnak, amit Katalin valóban tett.

Forrás: Insider


A figyelmetekbe ajánljuk