netflix

A Netflix számos remek premiert tartogat számunkra 2023 utolsó hónapjára is. Az alábbi listában összeszedtünk öt olyan filmet, amely igazi kikapcsolódást nyújthat az előttünk álló napokra, mielőtt berobbanna az ünnepi rohanás!


May December – december 1.

A hónap első napján máris kapunk egy izgalmasnak ígérkező pszichológiai drámát. A történet szerint Natalie Portman karaktere új filmbéli szerepére készülvén ellátogat ahhoz a vidéken élő nőhöz, akit meg kell formálnia. A Julianne Moore által alakított háziasszony azzal vált ismertté, hogy 20 évvel korábban egy kiskorú fiút csábított el.

Ezt is olvasd el!: 5 film, ami teljesen megváltoztatja az élethez való hozzáállásunkat

Az emiatt börtönbe került nő azonban azóta is házasságban él a már apukává lett férfival. Ennek tudatában nyer értelmet a film címe is, azaz a May December (május-december viszony), amely arra a szituációra utal, amikor egy házaspár tagjai között nagy a korkülönbség. Az alkotás ebbe a különös élethelyzetbe kalauzol el bennünket.

Távol a világtól – december 8.

Újabb sztárparádénak lehetünk szemtanúi a Távol a világtól című thrillerben, ugyanis Julia Roberts, Ethan Hawke és Mahershala Ali is szerepel a 2021-ben azonos néven megjelent könyv filmadaptációjában. Egy család el szeretne meneküni a hétköznapi teendők elől, ezért kivesznek egy házat, hogy pihenni tudjanak. Egyszercsak szól a csengő és egy házaspár áll az ajtóban mondván, ez az ő házuk. Beengedik őket, de egyik család sem bízik a másikban, miközben a külvilágban is egyre rejtélyesebb dolgok történnek.

Csibefutam: A csirkefalatok hajnala  – december 15.

Karácsony előtt nem sokkal egy igazi családi film is felkerül a Netflix kínálatába. A 2000-ben megjelent Csibefutam ideifolytatása marad a gyurmafiguráknál. Ami viszont változik, az a csibék kitűzött célja: míg az első filmben ki, úgy most be akarnak törni a farmra. Ennek elérésére érdekében pedig minden létező eszközt képesek is bevetni.

Ezt is nézd meg! Karácsonyi filmek azoknak, akik utálják a karácsonyt

Maestro – december 20.

A hónap legnagyobb dobása mindenképp Bradley Cooper legújabb rendezése, amelyben Leonard Bernstein világhírű amerikai zeneszerző életét és feleségéhez való viszonyának drámáját ismerhetjük meg – számos musicalbetéttel kiegészítve. A színész-direktor maga játssza Bernsteint, míg a producerek között olyan neveket találunk, mint Steven Spielberg vagy Martin Scorsese.

Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke – december 22.

Zack Snyder új filmes univerzumában egy galaxis népe követeket küld idegen csillagrendszerekbe és bolygókra, hogy ütőképes csapatot toborozzanak népük megvédése érdekében. A sci-fi- és akcióelemeket keverő alkotásban a legendás Anthony Hopkins is feltűnik majd. Igaz még ki se jött a film, a folytatás dátuma már meg is van: 2024. április 19-én érkezik az űreposz második része.

A figyelmetekbe ajánljuk