Steven Spielberg és Martin Scorsese
Fotó: Getty Images

Közös sorozaton dolgozik Steven Spielberg és Martin Scorsese

Egyes értesülések szerint a rendezőikonok hamarosan producertársak lesznek, miután sorozat készül a Cape Fear című regényből, amelyből szinte azonos címmel Scorsese már 1991-ben leforgatott egy filmet Robert De Niro főszereplésével.


A John D. MacDonald regényéből készült széria a harmadik mozgóképes megjelenítése lenne a történetnek J. Lee Thompson 1962-es adaptációja és Martin Scorsese 1991-es feldolgozása után.

Ezt is olvasd el! Közel 30 év után új feldolgozást kap az egyik legnagyobb klasszikus – itt az első trailer

A cselekmény viszonylag változatlan maradhat: egy hírhedt gyilkos bosszút akar állni egy házas ügyvédpáron, miután kiengedik a börtönből. Az új adaptáció azonban a történet váza mellé egy szokatlan megközelítést is alkalmazhat.

A Deadline értesülése úgy jellemzi a tévésorozatot, mint egy feszült, kortárs thrillert, amely megvizsgálja az Egyesült Államok megszállottságát a bűncselekmények iránt a 21. században.

Ez is érdekelhet: Az 5 legjobb gengszterfilm, ha klasszikusra vágsz

Az 1991-es feldolgozás előzetese

Érdekesség, hogy Steven Spielberg és Martin Scorsese személyét már az 1991-es film is összeköti. Eredetileg Spielberg rendezte volna azt a filmet, míg Scorsese egy Oskar Schindlerről szóló eposz fejlesztésén dolgozott.

A páros végül felcserélte a projekteket, a nézőközönség pedig végeredményként két fantasztikus alkotással lett megajándékozva.

Az új feldolgozásban mindketten executive producer szerepkörben tünhetnek majd fel, a széria rendezője egyelőre még nem köztudott. A két fél évszázados szakmai múlttal rendelkező direktorok neve azonban garanciát jelent a minőségre.

Spielberg jelenlegi utolsó filmjét még 2022-ben rendezte Fabelmans család címmel. Ami Scorseset illeti, ő az októberben bemutatott Megfojtott virágok című történelmi eposzával jelentkezett legutóbb. Azonban mindkettőjüknek a tarsolyában van még van egy bemutatásra váró produkció 2023 év végére.

A karácsonykor a Netflixen debütáló Maestro önéletrajzi filmben ugyanis mind Spielberg, mind Scorsese közreműködött producerként.

A figyelmetekbe ajánljuk