True detective
HBO

Máris hiányzik a True Detective? Ajánlunk 5 sorozatot hasonlóan megdöbbentő befejezéssel!

A True Detective 4. évada véget ért, de nincs ok az aggodalomra: máris belekezdhetsz az alábbi 5 izgalmas sorozat valamelyikébe!


A True Detective című sorozat nyugodtan nevezhető a 2010-es évek egyik ikonikus alkotásának.

Noha az évtized bővelkedett a remek szériákban, a Nic Pizzolatto nevéhez fűződő krimisorozat még közülük is kiemelkedett. Különösen az első évad vált a nézők kedvencévé, Matthew McConaughey és Woody Harrelson párosa remekül működött a képernyőn – nem is csoda, hiszen a két színész a való életben is szoros barátságot ápol.

Ez is érdekelhet: Ha nem köteleződnél el több évadra: itt az 5 legszínvonalasabb antológiasorozat

A sorozat második évada már hűvösebb fogadtatásra talált úgy a nézők, mint a kritikusok körében. Hiába volt elsőrangú a színészi gárda (Colin Farrellt, Rachel McAdamset vagy Vince Vaughn-t aligha kell bárkinek is bemutatni), a történetszövés lassabb, a cselekmény pedig sokkal bonyolultabb volt, mint az első évad esetében.

A harmadik, Mahershala Ali és Stephen Dorff nevével fémjelzett évad, noha többnyire kedvező kritikákat kapott, továbbra sem ért fel az első szintjére. Sokáig úgy tűnt, nem érdemes már újabb bőrt lehúzni ugyanarról a márkanévről, az eredeti alkotó, Nic Pizzolatto is letett a folytatásról – nem úgy az HBO.

A streamingóriás látott még tartalékot a sorozatban, így berendelte a negyedik évadot is: showrunnernek Issa Lópezt, húzónévnek pedig Jodie Fostert nyerte meg hozzá.

A minap véget ért az újabb szezon, úgyhogy gyorsan ajánlunk is öt másik sorozatot, ahol szintén kapkodhatod a fejed az újabb és újabb fordulatok láttán!

5. A hátrahagyottak (2014-2017)

A hátrahagyottak címet viselő, ugyancsak HBO-gyártású sorozatnak már a felütése is hihetetlenül izgalmas: a történet szerint váratlanul eltűnik a világ népességének két százaléka, anélkül, hogy bárki is tudná, mi áll az esemény hátterében. New York-i túlélők egy csoportját követhetjük nyomon, akik próbálják folytatni megszokott életüket – pedig már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt volt.

4. Dark (2017-2020)

A Dark a Netflix első saját gyártású sorozata, amely német nyelven készült. Szokás a német Stranger Things-ként is emlegetni, pedig a sorozat saját jogán is megállja a helyét. A különböző idősíkok, a sok karakter és az elképesztő fordulatok alaposan feladják a leckét a nézőknek, de érdemes megdolgoztatni vele az agysejtjeidet: sokan vélik úgy, hogy a Dark a Netflix egyik legnagyobb dobása.

3. Breaking Bad (2008-2013)

Ha a Darkot az egyik legjobb Netflix-szériaként aposztrofáltuk, akkor a Breaking Badre nyugodtan hivatkozhatunk minden idők egyik legnagyszerűbb sorozataként. Vince Gilligan alkotása új távlatokat nyitott a televíziózásban, nem mellesleg végleg bebetonozta Bryan Cranstont első kategóriás színészként.

Ha szereted a döbbenetes történetcsavarokat, a Breaking Badet is élvezni fogod.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: A Better Call Saul főszereplője egy tévéműsorból tudta meg, hogy III. Károly rokona

2. Twin Peaks (1990-1991, 2017)

Sohasem tudjuk meg, hogy a fentebb említett sorozatok léteznének-e a Twin Peaks nélkül. Sejtésünk szerint nem. Az viszont bizonyos, hogy David Lynch legendás szériája előfutára volt a sorozatok aranykorának. A Twin Peaks és 2017-es folytatása a Darkhoz hasonlóan igencsak igénybe veszik majd a szürkeállományodat, de megéri kitartanod!

1. Trónok harca (2011-2019)

A George R. R. Martin regényeire épülő Trónok harca minden idők egyik, ha nem a legnézettebb sorozata. Számtalan erényét kiemelhetnénk, mi most mégis a történet fordulatosságára, kiszámíthatatlanságára hívjuk fel a figyelmedet: garantáljuk, hogy kapkodni fogod a fejedet!

A figyelmetekbe ajánljuk