Eredetileg nem őt választották, végül mégis Emilia Clarke lett Daenerys Targaryen

Eredetileg nem őt választották, végül mégis Emilia Clarke lett Daenerys Targaryen

Mi lett volna, ha végül nem Emilia Clarke válik a „sárkányok anyjává"? Egy interjúból kiderült, eredetileg nem őt választották a szerepre, hanem Tamzin Merchantot.


Egy sorozat pilotjának forgatása során számos probléma merülhet fel, legfőképp a szereposztás körül. Akár a kémia nem működik, akár a színészek nem illenek a karakterhez, még a próbaepizód elkészülte után is előfordulhat, hogy egyes művészek kiesnek. A Trónok harca pilotja olyannyira félresikerült, hogy az egészet újra kellett forgatni, és az egyik legfontosabb szerepet újraosztották.

Daenerys Targaryen szerepét Tamzin Merchant, egy akkoriban feltörekvő fiatal színész kapta meg, de végül nem mellette döntöttek. Vajon miért?

A készítők szerint nem volt elég szenvedélyes, ami nem túl szerencsés, ha egy harcos törzs vezetőjét alakítja az illető.

Egy interjúban Merchant kiteregette a Daenerys-ügyet, és elárulta a sorozatból való rendkívül korai távozását. A színésznő már akkor tudta, hogy valami nem stimmel, amikor leforgatta a nászéjszakai jelenetet, ahol a lány először szeretkezik bátor férjével, Khal Drogóval (Jason Momoa). A színésznőnek voltak kétségei a forgatás előtt, és a jelenet készítése csak megerősítette:

Az, hogy leforgattuk a pilotot, nagy lecke volt számomra. Megerősített benne, hogy hallgassak a megérzéseimre, és kövessem is őket. Megpróbáltam kihátrálni ebből a szituációból, a tárgyalások alatt pedig vissza is mondtam. Sok ember próbált meggyőzni, úgyhogy rábeszéltek. Aztán ott találtam magam meztelenül Marokkóban, egy lovon. Ez egyértelműen sokkal izgalmasabb élmény volt, mint amennyire én annak éreztem.

Szerencsére a színésznő a mai napig nem bánja, hogy nem lett övé a szerep, és ő is sokkal inkább Emilia Clarke-ot érezte a megfelelő választásnak:

Azt hiszem, az egyértelmű bizonyíték, hogy Emilia Clarke tette ikonikussá a karaktert. Egyértelműen jobban érdekelte, hogy elmondja ezt a történetet, és nagyszerűen is csinálta. De nekem nem állt annyira közel a szívemhez.


A figyelmetekbe ajánljuk