Maurizio Gucci  és Patrizia Reggiani

„Még mindig Guccinak érzem magam" – botrányos történetek Patrizia Reggianiról

Már csak egy hónapot kell várni Ridley Scott legújabb szuperprodukciójára, ennek apropóján pedig elhoztunk néhány botrányos történetet a film főszereplőjéről, Maurizio Gucci egykori feleségéről, Patrizia Reggianiról.


A Lady Gaga főszereplésével készülő House of Gucci november 26-án érkezik a mozikba. Már csak egy hónap van hátra a sztárokkal teletűzdelt film premierjéig, a legújabb előzetes pedig azonnal felrobbantotta az internetet. De milyen is volt valójában az énekesnő által alakított Patrizia Reggiani? Íme, néhány sokatmondó történet a közvetetten, de mégiscsak gyilkos feleségről.

Semmi bűntudat

A börtönből való szabadulása után Reggiani természetesen a bulvársajtó középpontjába került. Egyszer egy tévéstábnak sikerült rajtaütnie, amikor elhagyta a Bozart-ékszerboltot, ahol tanácsadóként dolgozott.

Patrizia, miért bérelt fel bérgyilkost Maurizio Gucci megölésére? Miért nem maga lőtte le?"

- kérdezte a riporter. Mire azt válaszolta:

A látásom nem túl jó, nem akartam elvéteni"

 Rolls Royce vagy bicikli?

Az évek során Reggiani többször is elmondta az újságíróknak, hogy hangulatától függően szerette vagy olykor megvetette a börtönt. De sosem hivatkozott magára rabként, hiszen mélységesen degradálónak érezte ezt a szót. (S még nagyon sok mindent, ami egy hétköznapi embernek természetes.) Megesett az is, hogy visszautasította a feltételes szabadlábra helyezés jogát, hiszen ahhoz közmunkát kellett volna végeznie.

Soha életemben nem dolgoztam, és most sem áll szándékomban elkezdeni"

– mondta a kiszámíthatóan zavart olasz bíróságnak. Majd hozzátette egyik leghíresebb idézetét:

Inkább sírnék egy Rolls Royce-ban, minthogy egy biciklin nevessek."

Én is Gucci vagyok

Reggiani még ennyi év után is elsősorban Guccinak tartja magát, és szívesen vállalna kreatív szerepet a háznál. Sőt, sok barátja megkérdőjelezte azt a médianarratívát, miszerint Maurizio hűtlensége miatt gyilkolt volna.

Szükségük van rám. Még mindig Guccinak érzem magam, sőt, mind közül a legguccisabbnak"

– nyilatkozta ezt a rá jellemző szerénységgel.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Reggiani ragaszkodott ahhoz, hogy a gyilkossági per során végig tetőtől talpig Gucci-ruhát viseljen.

Ezekből a kijelentésekből pedig leszűrhetjük, hogy milyen emberről is van szó. Sőt, olyan szinten karakteres, hogy félő, hogy paródiába esik át az ő személyének megformálása. Bár az előzetesek alapján úgy tűnik, Gaga megtalálta az egyensúlyt és remek munkát végzett, ami egy hónap múlva végre ki is derül.

(Vogue)

A figyelmetekbe ajánljuk