tupac

Miért indították újra a Tupac halálával kapcsolatos nyomozást?

1996. szeptember 7-én Tupac Shakur rappert Las Vegasban egy autós lövöldözés során lőtték le, a rapper hat nappal később belehalt sérüléseibe. Az ügyben nem történt letartóztatás, hiszen a rendőrség azt állította, hogy a tanúk nem voltak együttműködőek, ami miatt az eset megoldatlan maradt. Ez idáig.


Lassan 27 évvel az ünnepelt zenész halála után Nevada állam hatóságai újra megnyitották az aktákat. A Las Vegas-i városi rendőrség megerősítette, hogy a héten házkutatási parancsot adtak ki a rapper 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban.

Az intézkedéseket Hendersonban, Las Vegastól 25 kilométerre délkeletre fekvő második legnagyobb nevadai városban adták ki. Egyelőre nem tisztázott egyértelműen, hogy kit vagy mit keresnek, azonban érdemes megjegyezni, hogy Nevada államban a gyilkossági ügyek nem évülnek el.

Ez is érdekelhet: A Menendez testvérpár szörnyű bűntettet követett el, mégis sokan szurkolnak nekik

Tupac a nyugati parti hip-hop meghatározó figurájává vált a 2Pacalypse Now című debütáló albumának 1991-es megjelenésétől kezdve. A rapper 1993-ban, 1995-ben és 1996-ban még három albumot adott ki, majd 1996 augusztusában még egyet rögzített, szeptemberi gyilkossága előtt. Ez az album, a The Don Killuminati: The 7 Day Theory.

Azóta több album is megjelent posztumusz, és a rappert felvették a Rock and Roll Hall of Fame-be, annak ellenére, hogy halálakor még csak 25 éves volt.

2002-ben Randall Sullivan újságíró kiadta az LAbyrinth című könyvet, amelyben a Los Angeles-i rendőrséget vádolta Tupac és Notorious B.I.G. halálával, akit hat hónappal a rapper után öltek meg Los Angelesben. Sullivan könyvében Russell Poole, az LAPD nyomozóját használta elsődleges forrásként, és ebből készült a 2018-as Hazugságok városa című film is, Forrest Whittaker főszereplésével.

Sullivan elárulta, hogy szerinte egyik gyilkosság sem fog megoldódni, hacsak nem nő a nyomás:

Remélem, hogy a könyv és a film kombinációja elég erőteljes lesz ahhoz, hogy előbb-utóbb rákényszerítse őket néhány dolog megmagyarázására.

A figyelmetekbe ajánljuk