4 + 1 életrajzi könyv, amit egyszer mindenkinek el kellene olvasnia

4 + 1 életrajzi könyv, amit egyszer mindenkinek el kellene olvasnia

Egy életrajz elolvasása egyedülálló betekintést nyújthat egy olyan világba, amely egészen különbözik a sajátunktól. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány inspiráló könyvet, amelyeket egyszer mindenkinek el kellene olvasnia.


Michelle Obama – Így lettem

A könyv megjelenése nagy irodalmi esemény volt, majd több mint 17 millió példányban kelt el. MichelleObama őszinte szavakkal mutatja be, milyen érzés a vihar közepén állni egy elnök oldalán, miközben megpróbálsz családot alapítani és megőrizni az identitásodat. A volt First Lady ugyanolyan elegánsan ír, mint ahogyan beszél, története egyszerre rendkívüli és átélhető: bepillantást enged a chicagói South Side-tól a Fehér Házig tartó útjába. Önéletrajza óda az alkalmazkodóképességhez, a családhoz és az önfelfedezéshez, megmutatva, hogyan formálja a személyes fejlődés a közjót. Az oktatás és a társadalmi szerepvállalás melletti kiállásába zökkenőmentesen illeszkedik a bensőségesebb anekdoták mellé, amelyek olvasása olyan érzést kelt, mintha egy közeli barátnővel beszélgetnénk.

Ez is érdekelhet: Mit olvas tavasszal? 5 könyv, ami segít, hogy újult erővel vágj neki a következő hónapoknak

Harry herceg – Tartalék

Minden idők leggyorsabban fogyó nem-fikciós könyve, a Tartalék, amely tele van megdöbbentő és olykor szaftos pletykákkal a királyi családról. A tizenkét éves Harry gondtalan, csibész gyerkőc volt, amíg édesanyja elvesztése meg nem változtatott mindent. Jött a lázadás, botrányok, a megnemértettség és a magány. Amikor pedig megismerte Meghant, kezdettől fogva a sajtó prédájává váltak.

A memoárban megismerhetjük saját történetét, nyers, kíméletlen őszinteséggel krónikázva.

Dolly Alderton – Minden, amit tudok a szerelemről

Dolly Alderton újságíró, a Sunday Times korábbi rovatvezetője memoárjában idézi meg, milyen szerelembe esni, munkát keresni, berúgni, elviselni, ha elhagyják, felismerni, hogy Ivan a sarki boltból talán az egyetlen megbízható férfi az életében, és hogy soha senki a nyomába sem érhet a legjobb barátnőinek.

A könyvet olvasva olyan érzésünk támadhat, hogy valóban nem vagyunk egyedül, mindenkinek vannak balszerencsés periódusai, de a lényeg, hogy sose bántsuk önmagunkat.

Matthew Perry – Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet

Egy kegyetlenül őszinte, a jelent ismerve pedig végtelenül megrázó önvallomás Matthew Perrytől a Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet, akit egy egész világ gyászolt októberi halála után. A színész saját küzdelmeiről, a kábítószerrel való visszaélésről, viszonyokról és életének legnehezebb időszakairól mesél, ami keserédes lecke lehet mindannyiunk számára.

Olvasd el ezt is! 4 könyv, amit egyetlen hétvége alatt kiolvashatsz

Csáki Judit: Alföldi – Rajtam nem múlt

Aföldi Róbert a magyar színházi élet egyik legmeghatározóbb alakja, akinek népszerűsége évtizedek óta töretlen. A Rajtam nem múlt című beszélgetőkönyvben Csáki Judit színházkritikus faggatja őt személyes, illetvw szakmai múltjáról és jelenéről, színészi és rendezői énjéről, műhelytitkokról, a kulturális környezetről, valamint a világról, amelyben élünk. Mindezek mellett pedig pályatársak is megszólalnak, akik egy-egy inspiráló emléket, meghatározó pillanatot elevenítenek fel Alföldivel kapcsolatban.


A figyelmetekbe ajánljuk