Matthew Perry

54 éves korában elhunyt a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry

A népszerű színészre, akit a Jóbarátok-sorozat Chandler Bingjeként szerette meg a világ, Los Angeles-i otthonában találtak rá.

Bár idegenkezűség nem merült fel, a rendőrség rablással és gyilkossággal foglalkozó osztálya még vizsgálja az ügyet – írja a CNN egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A művész október 28-án hunyt el Los Angeles-i otthonában, feltételezhetően fulladásos balesetben.

Megrendültünk kedves barátunk, Matthew Perry halála miatt. Matthew hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen tagja a Warner Bros. Television Group családjának. Komikus zsenialitásának hatása világszerte érezhető volt, és öröksége sokak szívében fog tovább élni. Szívszorító nap ez a mai, és szeretettel küldjük szeretetünket családjának, szeretteinek és minden odaadó rajongójának

– olvasható a Jóbarátok mögött álló Warner Bros. közleménye, amit a CNN-hez juttatok el.

A sorozat 10 éven keresztül – 1994 és 2004 között – futott, melyben Perry az önbizalomhiányos, folyamatosan viccekkel kompenzáló Chandler Binget alakította. A karakter megformálásáért 2002-ben Emmy-díjra jelölték.

Bár rettentően sikeres volt, a művész egész életében a démonjaival küzdött. 2022-ben jelent meg Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című könyve, melyben részletesen beszámolt alkohol- és drogproblémáiról. Szintén a könyvből derült ki, hogy 14 éves korában ivott először nyugtatóra, ezt követően

már nem volt visszaút.

A részben kanadai származású színészről a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau egy X-posztban búcsúzott. Mint írta, rettentően megrendítette gyerekkori barátjának halála:

Köszönet a rengeteg nevetésért. Nagyon szeretünk és most nagyon fogsz hiányozni.

A sorozatban Chandler egykori szerelmét, Janice-t alakító Maggie Wheeler Instagramon emlékezett meg Perryről:

Micsoda veszteség. Hiányozni fogsz a világnak. Az öröm, amit túl rövid életedben oly sokaknak szereztél, tovább fog élni. Nagyon áldottnak érzem magam minden közös pillanat miatt.


A figyelmetekbe ajánljuk