Rachel szerepében Jennifer Aniston a Jóbaratok című sorozatban
Fotó: Getty Images

Jóbarátok Rachel nélkül? Majdnem megtörtént!

A sorozat egyik főszereplőjének, a Rachelt alakító Jennifer Anistonnak akadt egy nehezítő körülmény, amelyet hamar meg kellett oldania, hogy szerepelhessen a szériában.


Saul AusterlitzGeneration Friends című könyvéből - amely összefoglalóan tekinti át a ’90-es, 2000-es évek televíziós korszakát meghatározó Jóbarátokat – derül ki, hogy Jennifer Aniston a széria 1994-es debütálása idején egy másik szitkomot is forgatott, ami majdnem végetvetett a másik munkájának. Ez a szitkom egy bizonyos Muddling Through névre hallgató, csupán egy évadot megélt alkotás volt.

A rövid életű szitkom középpontjában egy börtönbüntetését letöltő, frissen szabadult pincérnő állt. A CBS csatorna finanszírozta, viszont mindössze hat epizódot sugároztak belőle.

A sorozat részben azért lett elkaszálva, mert az NBC vállalatának szórakoztatóipari főnöke követelte, hogy töröljék a sorozatot, hogy biztosítsák Aniston jövőjét a Jóbarátokban.

Ezt is nézd meg! A Jóbarátokon túl! 4 vígjátéksorozat a ’90-es évekből, ami egyből meghozza a jó kedvünket!

Jennifer Aniston a Gyagy\u00e1s gyilkoss\u00e1g c. filmben

Fotó: Netflix / Gyagyás gyilkosság

A The Hollywood Reporternek adott külön interjúban Kevin Bright, a Jóbarátok producere és rendezője elárulta, hogy ha a Muddling Through-t egy teljes első évadra vette volna fel a CBS, akkor újra kellett volna forgatniuk az első részeket.

Továbbá újra kellett volna castingolniuk a Bustle szerint Rachel Green szerepét:

Nem volt tartalékunk. Nem volt második Rachel. Nem volt második Chandler. Nem volt második Ross vagy Phoebe. Senki mással nem mentünk bele.

Ez is érdekes lehet számodra: Nem a Jóbarátokban eljátszott szerepére a legbüszkébb Jennifer Aniston

Az HBO Maxra készült, 2021-es Friends: The Reunion különkiadásban Aniston azt is elárulta, hogy a Muddling Through stábjával való első próba és felolvasás után tudta, hogy nem tartozik igazán abba a sorozatba.

Kérem, engedjen el a műsorból. Imádom a [Jóbarátok] sorozatot, amiben most játszom Semmi bajom a műsorukkal, csak szeretem azokat az embereket, és nagyon jól érzem magam velük

– emlékezett vissza Aniston, aki elárulta, hogy külön elment a műsor gyártóihoz, és kifakadt nekik. A döntés magáért beszél, a színésznő életét nagyban megváltoztatta hőn szeretett sorozata.

A figyelmetekbe ajánljuk