Könyv.

Mit olvas tavasszal? 5 könyv, ami segít, hogy újult erővel vágj neki a következő hónapoknak

A tavasz a megújulás időszaka. Ajánlunk 5 könyvet, hogy te is újult erővel nézhess szembe a kihívásokkal!



A napos időjárás is jelzi: közeleg a tavasz.

Ez az évszak az újjászületésről szól, de nemcsak a természetnek, nekünk is meg kell újulnunk ahhoz, hogy megküzdhessünk a ránk váró feladatokkal.

Ajánlunk öt könyvet – ismeretterjesztő és szépirodalmi műveket egyaránt –, amelyek segíthetnek téged ebben a folyamatban. Neked mindössze annyi a dolgod, hogy kiülj a választott könyvvel a szabadba és engedd, hogy hasson rád a szöveg!

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: 5 önismereti könyv, amiből rengeteget tanulhatsz magadról

​5. Almási Kitti: Elvarratlan szálak

A népszerű klinikai szakpszichológus nem egy sikerkönyvet írt már, az Elvarratlan szálak című munkája is meghódította a sikerlistákat. A kötet üzenete jól illik a tavaszhoz: ahhoz ad útmutatót, hogyan engedd el múltbéli sérelmeidet, hogyan békélj meg az elszalasztott lehetőségekkel – egyszóval hogyan varrd el életed mindeddig elvarratlan szálait. A szerző figyelmeztet: ez a mű nem annyira könnyed és humoros hangvételű, mint a korábbiak. A tavasz érkezte azonban pont jó alkalom lehet az elolvasására.

4. James Clear: Atomi szokások

Listánk negyedik helyezettje egyfajta életvezetési útmutató. A szerző az úgynevezett atomi szokások erejére hívja fel a figyelmet. A koncepció lényege, hogy már egészen apró változástatásokkal is komoly eredményeket érhetünk el hosszú távon, legyen szó az élet bármely területéről.

Mindez matematikailag is levezethető: ha minden egyes nap egy százalékot javulsz választott tevékenységedben, az éves szinten már harminchét százalékot jelent.

Mindegy, hogy hegedülni tanulsz-e, vagy éppen hosszútávfutó vagy – ne becsüld le az apró változtatások erejét!

3. Budapest Nagyregény

Nemrég ünnepelte százötvenedik születésnapját fővárosunk – vagy inkább százötvenedik házassági évfordulóját, hiszen Buda és Pest külön-külön már létezett korábban is. Ebből a jeles alkalomból adták ki a Budapest Nagyregényt, melynek huszonhárom fejezetét huszonhárom neves szerző írta. A könyv segítségével még jobban megismerheted a fővárosi kerületek múltját és jelenét. A tavasz amúgy is kiváló alkalom arra, hogy pótoljuk elmaradásainkat a szépirodalom területén!

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: 6 ok, ami téged is meggyőz arról, hogy olvasni fontos

2. Peter Attia, Bill Gifford: Végigélni – A hosszú élet tudományos alapjai

Bár a tavaszról nem elsősorban az elmúlás szokott eszünkbe jutni, ilyenkor is fontos ügyelni az egészséges életmódra. A szerzők végigjárják a modern világ civilizációs betegségeit a legújabb kutatásokra támaszkodva és tanácsokat adnak azt illetően, hogyan előzheted meg azok kialakulását. Itt a jó idő – mozgásra fel!

1. Lars Svensson, Dan Zetterström, Killian Mullarney: Madárhatározó – Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója

Létezik ennél tavasziasabb könyv? Aligha hisszük. Mindegy, hogy kertesházban élsz-e, vagy csak a városi parkokat látogatod, az egész levegőt betölti a madárfütty ebben az időszakban. Felismered a madárfajtákat? Meg tudod különböztetni őket egymástól? E könyv elolvasása után képes leszel erre is!

A figyelmetekbe ajánljuk