Jamie Foxx és Leonardo Dicaprio 2020-ban

Korunk egyik legnépszerűbb színésze Leonardo DiCaprio, akinek a bőrében sokunk lenne legalább egy kis ideig. Ez pedig a hollywoodi kollégáinál sincs másképp, nemrégiben például Jamie Foxx mesélt különleges kapcsolatukról.


Jamie Foxx sem kispályás színész, számos elismerést és rajongót tudhat magáénak. Olyan filmekben szerethette meg a közönség, mint a legendás Ray Charles életét bemutató Ray, vagy a Collateral – a halál záloga. Érdekesség, hogy mindkét filmért jelölték a 77. Oscat-gálán. Előbbi esetében a legjobb férfi főszereplő, utóbbinál pedig a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában. Nyerni végül „csak” a főszereplők között tudott.

Emlékezetes alakítást nyújtott továbbá – Leonardo DiCaprióval közösen – Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjében.

Ezt is olvasd el! Ray, Django és megannyi remek alakítás – 5 film az 55 éves Jamie Foxxtól

A 2012-es westernfilmben Foxx a rabszolgából lett fejvadászt, Djangót, míg DiCaprio feleségének tulajdonosát, Calvin J. Candie-t alakította. Utóbbi hamarosan egy másik rendezőlegenda, Martin Scorsese mozijában tűnik fel.

Bár a két művész kapcsolata túlmutat kolegialitáson, Foxx kezdetben kifejezetten féltékeny volt színésztársára. Aözös munkáról így nyilatkozott a Vanity Fairnek:

Itt jön Leonardo DiCaprio, a jóképű fickó, akit a bulvárlapokban a modellekkel együtt látunk. És ő annyira más volt, még az is, ahogy felkészült a felvételekre.

Az egyébként remek zenészként is ismert Foxxot az is lenyűgözte, ahogy az erős kisugárzás és stílus mellé komoly szakmaiság is társult.

Ez is érdekelhet: Leonardo DiCaprio szerint ezért lesz nagy durranás az új Scorsese-film

A Django elszabadul forgatásának végeztével pedig a két színészkolléga közös útja folytatódott, baráti kapcsolatukat ápolták. Legalábbis ez derül ki Jamie Foxx Act Like You Got Some Sense című önéletrajzi könyvében, ahol részletesen beszámol egy ausztrál útról.

Az újévet Sydney kikötőjénél ünnepelték, Foxx a családjával élvezte a pillanatot. Egészen addig, amíg DiCaprio nem érkezett meg elé egy hatalmas yachttal.

Egy gyönyörű hajón suhant el mellettünk. A fedélzeten őrületesen nézett ki az egész, mintha valaki egy Hollywood Hills-i villát szállított volna a vízre: több pezsgőfürdő, medence, rengeteg étel. A szemeim egyszerűen kikerekedtek.

Az 55 éves színész így folytatta a Farout cikke szerint:

Megláttam Leót, hogy integet nekem. Be kell vallanom, egy kicsit féltékeny lettem. Állandóan emlékeztetnem kellett magam, hogy a gyerekeimmel töltött idő öröme többet ér, mint bármennyi pezsgőfürdő.

A figyelmetekbe ajánljuk