ponyvaregény john travolta és samuel l jackson

Melyik színész szerepelt a legtöbbet Tarantino-filmben?

A legendás filmrendező sosem titkolta, hogy megvannak a kedvencei.


Kevés dolgot szeret jobban Quentin Tarantino, mint a filmtörténetet méltatni. A rendező minden egyes játékfilmjében megemeli a kalapját az iparág múltja előtt, és olyanok előtt tiszteleg, mint Sergio Leone, Park Chan-wook, Melvin Van Peebles, Martin Scorsese és még sokan mások. Ezt a szenvedélyét pedig azzal is bizonyítja, hogy saját filmjeinek narratívájában egy önálló világot teremt, amelyben kedvenc színészei gyakran váltják egymást.

De kit részesít előnyben bárki mással szemben? Íme egy top 5-ös lista azokról, akik a legtöbb produkciójában szerepeltek.

Ez is érdekelhet: Quentin Tarantino szerint ezt a témát soha nem szabadna filmre vinni

5. Kurt Russell (három film)

A nyolcvanas évek egyik legünnepeltebb színésze, Kurt Russell inkább a John Carpenterrel való együttműködéseiról ismert: az évtizedek során szerepelt a Menekülés New Yorkból, A dolog és a Nagy zűr kis Kínában című filmekben. Ám a Tarantinóval való közös munkái is igazán népszerűek, hiszen számos cameo-szerep mellett főszerepet játszott a Grindhouse-filmekben.

Bár a Halálbiztosban játszott a legismertebb szerepe, Russell feltűnik az Aljas nyolcasban és a Volt egyszer egy Hollywoodban is.

4. Michael Madsen (négy film)

Michael Madsennek Quentin Tarantinóval való munkáján kívül nem sok szerencséje volt Hollywoodban, de a rendező filmográfiájának világán belül mégis sikerült biztos helyet szereznie magának. Madsen először 1992-ben a Kutyaszorítóban című filmben tűnt fel Mr. Blonde szerepében, és a mozi egyik legemlékezetesebb pillanatáért lett felelős, amikor a Stuck in the Middle With You című számra táncolt, miközben ellenségét próbálta halálra kínozni.

Később a Kill Bill-filmek Buddjaként, valamint Joe Gage-ként az Aljas nyolcasban és Hackett seriff cameo-szerepében a Volt egyszer egy Hollywoodban is lenyűgözte a közönséget.

3. Tim Roth (négy film és egy törölt jelenet)

Az angol színész, Tim Roth Tarantino egyik nagy kedvence, aki 1982-ben Alan ClarkeMade in Britain című bűnügyi drámájában nyűgözte le a rendezőt. Első Tarantino-kollaborációjára 1992-ben került sor, amikor Mr. Orange-t alakította a Kutyaszorítóban, majd 1994-ben az Arany Pálma-díjas Ponyvaregényben is feltűnt.

Szerepelt a Négy szoba című antológia filmben is, amelyet Tarantino Robert Rodriguezzel együtt rendezett, majd 20 évvel később Oswaldo Mobray szerepében tűnt fel az Aljas nyolcasban. A 2019-es Volt egyszer egy Hollywoodban is láthattuk volna, azonban a jelenetét végül kivágták.

2. Zoë Bell (négy film és négy kaszkadőrfeladat)

Ha nem egy lelkes Tarantino-rajongó vagy, akkor valószínűleg még sosem hallottál Zoë Bellről. Bell először kaszkadőrnőként dolgozott együtt a rendezővel a Kill Bill-filmeknél 2003-ban és 2004-ben, majd szoros munkakapcsolatot alakult ki köztük, és további kaszkadőrmunkákban működött közre a Halálbiztos, a Becstelen brigantyk és a Volt egyszer egy Hollywood című produkciókban.

Tarantino, aki rajongott a tehetségéért és munkamoráljáért, tovább jutalmazta őt azzal, hogy felajánlott neki egy kisebb színészi szerepet a Halálbiztosban, valamint cameo-szerepeket a Django elszabadulban, az Aljas nyolcasban és a Volt egyszer egy Hollywoodban.

Samuel L. Jackson (hat film és egy nem hivatalos Tarantino-film)

Talán a végerdemény nem meglepő, de igen, Samuel L. Jackson foglalja el az első helyet azon színészek listáján, akik a legtöbb Tarantino-filmben szerepeltek. Jacksont és Tarantinót valóban szoros kapcsolat fűzi egymáshoz, hiszen hat filmben dolgoztak együtt, illetve egy Tony Scott-filmben, a Tiszta románcban, amelynek Tarantino írta a forgatókönyvét.

A Ponyvaregény, Jackie Brown, Kill Bill, Becstelen brigantyk, Django elszabadul és az Aljas nyolcas különböző mellék- és főszerepeiben feltűnő Samuel L. Jackson tagadhatatlanul kulcsszerepet játszik Tarantino sikerében.


A figyelmetekbe ajánljuk