Az öt legjobb zenés film, melyek egy rosszabb napot is képesek feldobni

Ha rossz az idő, hosszú napunk volt vagy egyszerűen csak nincs jó kedvünk – ilyenkor érdemes egy-egy zenés filmet megnézni. Hogy miért? Mert a happy end garantált, ahogy az is, hogy a fülbemászó dallamok biztos, jobb kedvre derítenek minket. És hogy miből érdemes választani? Soroljuk!


Mamma Mia!

Donna (Meryl Streep) egy görög szigeten nevelte fel egyedül lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried), aki élete szerelméhez készül hozzámenni. Egy baj van csupán: Sophie mindenképp szeretné, ha apja is ott lenne az esküvőn, akiről valójában ötlete sincs, hogy kicsoda – sőt, még anyja sem felétlenül tudja a választ. A három lehetséges édesapát titokban meghívja az esküvőre, a bonyodalmak pedig elkezdődnek.

Az Abba világhírű slágereit felsorakoztatva készült el a Mamma Mia!, mely bár a legnagyobb filmes díjátadókon hanyagolt volt, egyértelműen a 2008-as év egyik legnagyobb közönségkedvencének számított.

Chicago

1930-as évek, a dzsessz aranykora – annak minden pozitív és negatív oldalával együtt. A chicagói revük egyik legnagyobb sztárját, Velma Kellyt (Catherine Zeta-Jones) letartóztatják ikertestvére és férje meggyilkolásáért. Nem sokkal később követi őt a Roxie Hart (Renée Zellweger), aki viszont szeretőjével végzett. Mindkét nő célja, hogy kiszabaduljanak a rácsok mögül és – előbbi újra, utóbbi végre – sztárok legyenek.

A Chicago 13 jelölésből hatot tudott szoborra fordítani a 2003-as Oscar-gálán, melyek között ott volt a legjobb filmnek és a legjobb női mellékszereplőnek (Zeta-Jones) járó is.

Rocketman

Vajon hogyan vált Elton John visszahúzódó és introvertált zongoristából a világ egyik legsikeresebb énekesévé? Milyen borzalmakon kellett keresztülmennie ahhoz, hogy végül megálljt parancsoljon magának és másoknak, és hogy aztán azzá váljon, akiről ma már szinte legendaként beszélünk? A Rocketman a többszörös Grammy- és Oscar-díjas művész legismertebb dalain keresztül mutatja be életének egy periódusát.

A Johnt megformáló Taron Egerton játékáért elnyerte a legjobb színésznek járó Grammy-díjat.

Apáca show 2

Talán az egyik legikonikusabb zenés film, amit generációtól függetlenül szinte mindannyian szeretünk. De vajon mitől olyan jó az Apáca show – főleg a második része? Egyrészt Whoopi Goldberg és Maggie Smith játékától, a zenétől, valamint attól a feelgood" érzéstől, amit a film áraszt.

A legnagyobb rajongóknak jó hír, hogy a régóta pletykált harmadik rész úgy tűnik, valóban megvalósul: Regina Y. Hicks és Karin Gist írókat bízták meg a harmadik rész forgatókönyvének elkészítésével, mely a Disney+ csatornán debütál majd.

Dreamgirls

Az 1960-as évek Amerikájában járunk, ahol a Dreamettes lányegyüttes sikert sikerre halmoz. A csapat tagja volt eredetileg Effie White (Jennifer Hudson) is, ám szerelme, a csapat menedzsere Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx) megcsalta a szintén az együttesben éneklő gyerekkori barátnőjével, DeenaJonesszal, (Beyoncé), ezért úgy döntött, kilép a bandából.

A 2008-as Oscar-gálán két szereplő neve is szerepelt a legjobb mellékszereplők listáján.

A férfiak között Eddie Murphy, míg a nőknél Jennifer Hudson izgulhatott – utóbbi meg is kapta a díjat.


A figyelmetekbe ajánljuk