Újabb nemzetközi díj: Horváth Lili filmjét választották a legjobbnak Philadelphiában

A Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétre sorra nyeri a legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok díjait: legutóbb az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál fődíjját, a Gold Hugót ítélték a rendezőnek, most pedig Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztiválon nyerte el a legjobb játékfilmnek járó elismerést.


A koronavírus-járvány miatt idén, a fesztivál mögött álló Philadelphia Film Society a kurrens filmtermés legjavát a philadelphiai mozik helyett autósmozikban és online mutatták be az amerikai közönségnek. A zsűrit Rachel Walker, az ikonikus Los Angeles-i mozi, az Alamo Drafthouse programigazgatója, Jessica Kiang a Variety és Justin Chang a Los Angeles Times neves filmkritikusai alkották.

Mozinet

Horvát Lili filmjét és szereplőit óriási nemzetközi sikerk kíséri. A mozi főszereplője, Stork Natasa Antalyában elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI-díjjal tüntette ki.

További három trófeát nyert még a spanyolországi Valladolidban megtartott filmfesztiválon is. A film sikermenete valószínűleg itt nem áll meg, hiszen már most műsoron van a Denveri, valamint a héten kezdődött Thesszaloniki Filmfesztiválok versenyprogramjában.

Stork Natasa mellett főszerepben láthatjuk még Bodó Viktort, további feltűnik még a vásznon Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is. A film operatőre Maly Róbert volt.

A figyelmetekbe ajánljuk