55 éves lett Catherine Zeta-Jones – 4 kihagyhatatlan film az Oscar-díjas színésznőtől

55 éves lett Catherine Zeta-Jones – 4 kihagyhatatlan film az Oscar-díjas színésznőtől

Catherine Zeta-Jones az évek során számos emlékezetes alakítással gazdagította a filmvilágot. Az Oscar-díjas színésznő ma ünnepli 55. születésnapját, ennek apropóján összegyűjtöttünk négy olyan filmet, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni tőle.


Terminál (2004)

A Terminál egy 2004-ben bemutatott filmdráma, amelyet Steven Spielberg rendezett. A történet egy kelet-európai férfiről (Tom Hanks) szól, aki a New York-i John F. Kennedy repülőterének termináljában reked. A katonai hatalomátvétel miatt sem hazatérni, sem az országot elhagyni nem tud. A helyzetét tovább bonyolítja, hogy beleszeret egy légiutas-kísérőbe, akit Catherine Zeta-Jones játszik.

A film kiváló színészi alakításokat mutat be mindkét főszereplőtől, és végig kellemes humort kínál, miközben megható is.

Zorro álarca (1998)

Az 1998 nyarán bemutatott Zorro álarca, Antonio Banderas és Catherine Zeta-Jones főszereplésével, mind a kritikusok, mind a közönség körében nagy sikert aratott. A film 1821-ben, Spanyolországban játszódik, és egy titokzatos nyugati igazságosztót mutat be, aki Las Californias mexikói parasztjait és közembereit védelmezi.

Chicago (2002)

A film, amely a legtöbb figyelmet hozta Catherine Zeta-Jones számára, kétségtelenül a Chicago, egy 1920-as években játszódó musical, amely egy igaz történeten alapul. A cselekmény középpontjában két gyilkos áll(Zeta-Jones és Renée Zellweger), akik a tárgyalásukra várva a börtönben élik – zenés – mindennapjaikat.

A filmben a színésznő egyik legerősebb alakítását láthatjuk, amiért meg is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Traffic (2000)

Bár a Chicago volt az a film, amelyben igazán megmutathatta kivételes tehetségét, a legmagasabb értékelést kapott filmje a Traffic. Ebben a thrillerben – amelyet Steven Soderbergh rendezett – egy konzervatív bírót (Michael Douglas) nevez ki az elnök, hogy vezesse Amerika egyre fokozódó drogellenes háborúját. Közben rájön, hogy tinédzser lánya (Erika Christensen) crackfüggő.

A lebilincselő narratívának és a három különböző, egymásba fonódó történetnek köszönhetően kétségtelenül nagyszerű választás mindazok számára, akik szeretik a műfajt.

A figyelmetekbe ajánljuk