A Bazi nagy görög lagzi főszereplői.

5 szupervicces érdekesség a Bazi nagy görög lagziról, amit eddig tuti nem hallottál!

Szinte senki nem gondolta volna, hogy a 2002-ben bemutatott Bazi nagy görög lagzi akkora siker lesz, amekkora végül alakult belőle. A mára már kultuszfilmmé avazsnált mozi gyakorlatilag letartolta a filmes piacot 21 évvel ezelőtti premierjekor, népszerűsége pedig azóta sem csökkent. A film második részét 2016-ban mutatták be, trilógiáva pedig idén, 2023-ban növi ki magát. De vajon a forgatások is olyan viccesen alakultak, mint maguk a filmek? Az első filmé biztosan! Mutatunk is gyorsan 5 szupervicces érdekességet róla, amit eddig szinte biztosan nem hallottál.


A történet eredetileg egy színpadi darab volt, aztán jött Tom Hanks…

A kultikus mozi főszereplője és írója, Nia Vardalos nem akármilyen megpróbáltatásokon ment keresztül, mire sikeres lett a sztorija. Miután szinte mindenhonnan elhajtották, a színésznő úgy döntött, hogy egy egyszemélyes színpadi darabként mutatja be a Bazi nagy görög lagzit, amit egyébként a saját élete inspirált.

Miután a darab sikeressé vált, Rita WilsonTom Hanks felesége – kért néhány jegyet az egyik előadásra, és a színésznővel érkező Tom Hanks és Gary Goetzman producer úgy döntöttek, filmre viszik Vardalos történetét – írja az ABC News.

Kezdődne a forgatás, de nincs férfi főszereplő…

Vardalos a film megjelenése után elmesélte, hogy mindenképp John Corbettet szerette volna felkérni Ian Miller szerepére.

Úgy gondoltam, hogy ő a tökéletes választás. De nem volt elérhető

– nyilatkozta egyszer a színésznő.

Vardalos szerint azonban pont akkor, amikor Goetzmannal azon keseregtek, hogy nem lesz férfi főszereplőjük, Corbett egyszerűen besétált a bárba, és a csaposnak elmondta, hogy épp most olvasta egy Bazi nagy görög lagzi című film forgatókönyvét, és mindenképp szerepelni akar benne.

Na de hogy lehet ez? Kiderült, hogy Goetzman korábban elküldte a színésznek a scriptet, de mivel nem jelezett vissza, úgy gondolta, hogy a Corbett-projekt soha nem jön össze. Így viszont – ha két hetes csúszással is – el tudott indulni a forgatás.

Ez is érdekelhet: Hiányzik Görögország? 4+1 film, ami garantáltan elhozza neked a görög nyár hangulatát

A forgatás előtti csók

Akármilyen meglepő, de a Bazi nagy görög lagzi előtt Nia Vardalos még soha egyetlen csókjelenetet sem forgatott le, emiatt pedig rendkívül ideges volt.

(..) Azt gondoltam: >> Melyik idióta írta ezt? Ó, igen. Én.<<

– mondta a színésznő.

Egy idő után Vardaloson olyannyira eluralkodott a pánik, hogy miután Corbett kisétált a lakókocsiból, a színésznő megkérte a partnerét, hogy még a forgatás előtt gyorsan csókolja meg őt.

Évekkel később tudtuk meg, hogy a film fodrásza abban a pillanatban jött ki a sminkes lakókocsiból, meglátott minket csókolózás közben, és azt mondta: >> Ó, viszonyuk van <<

– folytatta Vardalos.

Nyugi anyu, nem sérültem meg!

A film egyik leghíresebb jelenete során a főszereplő hanyatt esik a nagybátyjáék utazási irodájában.

Természetesen a stáb alaposan megtervezte a „baleset” biztosítását, hiszen Vardalos mögé az esés közben egy matracot dobtak. A színésznő édesanyja is részt vett ezen a bizonyos forgatási napon, ő azonban se az esésről, se a matracról nem tudott semmit. Ebből végül az lett, hogy az anyuka azt hitte, a lánya súlyosan megsérült, és emiatt félbe kellett szakítani a jelenet forgatását.

A film egyes mondatai a valóságban is elhangzottak

Amint azt korábban is említettük, a Bazi nagy görög lagzi számos ponton reflektál a főszereplőt alakító színésznő életére, ez pedig olyannyira igaz, hogy Vardalos rengeteg mondatot konkrétan a korábbi családi beszélgetéseiből emelt át a forgatókönyvbe.

Alapvetően úgy nőttem fel, hogy sok olyan dolgot hallottam, amiket akkor alapigazságként fogadtam el, de később már fogtam miattuk a fejem

– idézte fel a színésznő, majd egy konkrét esetet is elmesélt:

>> Görög nők. Lehet, hogy a konyhában bárányok vagyunk, de hálószobában tigrise << Ezt mondta nekem anyám, miközben csirkelevest főztünk.

A színésznő azt is hozzátette, hogy majdnem elhányta magát, amikor beleírta ezt a mondatot a forgatókönyvbe.

A Bazi nagy görög lagzi 3. része szeptember 7-én debütál a magyar mozikban.

A figyelmetekbe ajánljuk