phoebe dynever a mindent szabad című filmben

5 film, amit mindenképp érdemes megnézned 2023 őszén

A hollywoodi sztrájkok miatt az őszi filmes program állandóan változik. Különösen amiatt, hogy a sztrájkoló színészek (néhány kivételtől eltekintve) nem tudják népszerűsíteni munkájukat. Néhány produkció, mint például a Zendaya főszereplésével készült Dűne: Második részés a Challengers, 2024-re tolódott, de aggodalomra semmi ok, hiszen továbbra is rengeteg várva várt film érkezik idén ősszel.


Bazi nagy görög lagzi 3

Ha egy hangulatos nosztalgiautazásra vágysz, a Bazi nagy görög lagzi harmadik része tökéletes választás lesz! Több mint 20 évvel azután, hogy először találkoztak a filmvásznon, Nia Vardalos és John Corbett újra összeállnak a Portokalos családdal, hogy egy izgalmas görögországi kirándulást tegyenek, természetesen a korábbi filmekből is ismert arcokkal.

Ez is érdekelhet:5 dokumentumfilm celebekről, ha tetszett a Pamela Anderson életéről készült Netflix-doku

Megfojtott virágok

A várva várt legújabb Martin Scorsese-film David Grann azonos című könyvének adaptációja, amely egy gyilkosságsorozatról szól az 1920-as évek Oklahomájában. Bár Scorsese már hatszor dolgozott együtt Leonardo DiCaprióval és tízszer Robert DeNiróval, ez az első alkalom, hogy a rendező mindkét színésszel egy filmben dolgozik együtt.

Egy izgalmas krimi két ekkora nagyágyúval a főszerepben, a Megfojtott virágok szinte egészen biztosan felveszi a versenyt 2023 legjobb filmje címéért.

Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában

Az Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomábanBenjamin Alire Sáenz azonos című, szívmelengető ifjúsági regénye alapján készült. Történet két mexikói-amerikai tinédzserről, Aristotle Mendozáról (Max Pelayo) és Dante Quintanáról szól (Reese Gonzales), akik barátságot kötnek, miután 1987-ben a texasi El Pasóban egy uszodában találkoznak. Közelebb kerülnek egymáshoz, és felfedezik, mit jelent szerelmesnek lenni. Az identitásuk mellet pedig, ahogy a cím is sugallja, néhány nagyobb kérdést is feszegetnek.

Olvasd el ezt is! A 7 legjobb film, amit érdemes megnézned a Netflix ajánlatából

Mindent szabad

A Bridgerton sztárja, Phoebe Dynevor és az egykori fiatal Han Solo, Alden Ehrenreich főszereplésével készült Mindent szabad egy fiatal pár eljegyzésének felbomlását vizsgálja, miután megismerkednek egy versengő hedge fundnál, amely megtiltja a kapcsolatukat. A Chloe Domont által rendezett és írt filmet a Netflix vásárolta meg a Sundance-től bő 20 millió dollárért.

Napoleón

Ridley Scott általában ambiciózus történelmi eposzokkal örvendezteti a közönséget, és ez most sem lesz másképp. A rendező hosszú évek után újra összeállt Joaquin Phoenixszel a Napóleon című produkcióhoz, amely Bonaparte Napóleon hatalomra jutását követi nyomon.

A történelem rajongók pedig garantáltan ki voltak éhezve már egy nagyszabású filmre, amely a francia császár életét mutatja be.

A figyelmetekbe ajánljuk