Pamela Anderson a dokumentumfilmje bemutatóján
Fotó: Getty

5 dokumentumfilm celebekről,  ha tetszett a Pamela Anderson életéről készült Netflix-doku

2022-ben mutatták be a Pamela Anderson és Tommy Lee szerelmi életét feldolgozó – egyébként fiktív elemeket is tartalmazó – sorozatot. A Pam és Tommy címet viselő szériát követően a Baywatch egykori sztárja ismét reflektorfénybe került, ami már csak azért sem volt gond, mert a Netflix épp ebben az időben forgatta Andersonnal a Pam, a love story címet viselő dokumentumfilm-sorozatot, mely színésznő tragédiákkal tűzdelt magánéletét meséli el. A végeredmény egy szívhez szóló történet a kitartásról. Alábbi cikkünkben 5 hasonló, a celebek emberi oldalát bemutató dokumentumfilmet ajánlunk.



1. Miss Americana

Jókislány – éveken keresztül ebben a szerepben tetszelgett a világ előtt Taylor Swift, aki talán pont ennek köszönheti, hogy belopta magát rajongóinak szívébe. Persze azóta kiderült, hogy a többszörös Grammy-díjas énekesnő képes felemelni a hangját, főleg, ha épp valami számára fontos ügyről van szó – a 85 perc hosszú, 2020-as Miss Americana egy ilyen sztorit mesél el.

2. Demi Lovato: Dancing With The Devil

Az egykori Disney-sztárt – sok kollégájával együtt – megviselte a gyermekkorban hirtelen jött ismertség. Felnőttként Demi Lovato többször is a drogokhoz nyúlt, függősége végül annyira elhatalmosodott rajta, hogy 2018-ban túladagolás miatt kórházba került. A Dancing with the Devil című dokumentumfilm a 2018 és 2020 között eltelt időt meséli el, melyben Lovato arról is beszámol, hogy étkezési és mentális zavarai hogyan hatottak drogfüggőségére.

3. Biggie: Van egy sztorim

Biggie Smalls — vagy egyéb művésznevein Notorious B.I.G, esetleg Biggie — a rapvilág megkerülhetetlen alakja volt. A több mint 25 éve elhunyt művész (Smallst 1997. március 9-én, Kaliforniában gyilkolták meg — a szerk.) élete tele volt nehézségekkel: rossz sorsú család gyermeke, aki tehetségének köszönhette, hogy feljebb jutott a társadalmi ranglétrán. A Biggie: Van egy sztorim címet viselő dokumentumfilm a rapper életét mutatja be koncertfelvételek és családi videók segítségével. De megszólalnak az egykori sztár barátai, munkatársai és hozzátartozói is, hogy arról értekezzen közösen, hogy mi állhat Biggie máig sok titkot rejtegető halála mögött.

4. A Ballerina's Tale

A táncművészet önmagában is, a balett pedig különösképpen kegyetlen műfaj — nem kell szakértőnek lennünk ahhoz, hogy tudjuk, ez az állítás igaz. Az állandó koncentráció, a fájdalmas próbák és a stresszes előadások mind a hiábavalóvá válhatnak egyetlen másodperc alatt, ha a művész csak egyszer is rosszul lép. Ez akár egy gyönyörű karrier végét is jelentheti. Az A Ballerina's TaleMisty Copeland inspiráló történetét meséli el.

5. Marilyn Monroe rejtélye: A soha nem hallott szalagok

Hollywood egyik legnépszerűbb csillaga 1962. augusztus 4-én hunyt el. Marilyn Monroe halálának oka a szakvélemény szerint túladagolás volt. Bár azóta már 60 év is eltelt, mégis rendszeresen kerülnek elő nyomok, amik kérdéseket vetnek fel a rajongókban az esettel, és annak előzményeivel kapcsolatban. Monroe halálával a 2022-ben megjelent Szöszi is foglalkozik, a Netflix-dokumentumfilmben pedig a sztár egykori ismerőseivel készített, soha nem hallott interjúk hangzanak el.

A figyelmetekbe ajánljuk