Roma filmjelenet
Fotó: Profimédia

A 7 legjobb film, amit érdemes megnézned a Netflix ajánlatából

A Netflixen megtalálni az aktuális hangulatunkhoz illő jó filmeket ijesztő kihívásként tornyosul elénk. Valószínűleg sokan ismerjük ezt az érzést.


De ne csüggedj, mert összeállítottunk egy útmutatót, amely segít megtalálni a tökéletes Netflix-filmeket. Átnéztük a könyvtárat a jelenleg streamelhető legjobb filmekért, a klasszikusoktól kezdve a rejtett gyöngyszemeken át az újdonságokig.

Ez is érdekelhet: 5 novemberben érkező Netflix-film, amit semmiképp sem szabad kihagynod!

​1. A befejezésen gondolkozom (2020)

Rendező: Charlie Kaufman | Műfaj: Horror | Hossza: 2 óra 14 perc

Szereplők: Jesse Plemons, Toni Collette, David Thewlis

Charlie Kaufmantől nem idegenek az olyan filmek, amelyekben úgy érezzük, hogy az agyunk kiszivárog a fejünkből, mint például A John Malkovich-menet és az Egy makulátlan elme örök ragyogása. A film Iain Reid azonos című regényét adaptálja, amelyben Jake (Jesse Plemons) elhozza barátnőjét (Jessie Buckley), hogy találkozzon a szüleivel (Toni Collette és David Thewlis). De persze egyetlen Kaufman-történet sem lehet ilyen egyszerű, ez a mostani is hamar egy fordulatos, furcsa és emlékezetes élménnyé válik.

​2. Tágra zárt szemek (1999 )

Rendező: Stanley Kubrick | Műfaj: Dráma Rejtély | Műsoridő: 2 óra 45 per

Szereplők: Tom Cruise, Nicole Kidman, Sydney Pollack, Marie Richardson

Megosztó, ellentmondásos, erotikus − ezekkel a jelzőkkel és még sok mással is jellemezhetnénk a filmes óriás, Stanley Kubrick utolsó filmjét, de a véleményektől függetlenül kötelező megnézni. A Tágra zárt szemekben Tom Cruise és Nicole Kidman egy New York-i házaspárt alakít, akik saját problémáikon dolgoznak. Kidman karaktere felveti a hűtlenséget, ami Cruise karakterét egy bizonytalanságon alapuló szexuális utazásba vezeti. Ebben a filmben szinte semmit sem kell szó szerint venni, olyan, mint egy álom, az újranézések pedig csak még jobban rávilágítanak a film különböző témáira és motívumaira.

Ha tovább olvasnál: Guillermo del Toro új horrorsorozata nem menti meg a Netflixet, de nem is ront rajta

​3. Az elveszett lány (2021)

Rendező: Maggie Gyllenhaal | Műfaj: Pszichológiai dráma | Hossza: 2 óra 1 perc

Szereplők: Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley

Maggie Gyllenhaal rendezői debütálásában bonyolult egyensúlyt kezel Leda Caruso (Olivia Colman) történetével. Leda Görögországba utazik nyaralni, és amikor meglátja a fiatal anyát, Ninát (Dakota Johnson) a gyermekével, Leda visszagondol a saját anyasággal kapcsolatos küzdelmeire. Elena Ferrante azonos című regényének adaptációjában Gyllenhaal olyan főszereplőt mutat be, akinek impulzivitását könnyen lehetett volna önzőnek tekinteni, de ehelyett Gyllenhaal és Colman egy rendkívül bonyolult karakterként mutatják őt be. A film fantasztikus bemutatkozás Gyllenhaalnak, mint filmrendezőnek.

​4. Ocean’s Eleven / Tripla vagy semmi (2001)

Rendező: Steven Soderbergh | Műfaj: Rablóvígjáték | Hossza: 1 óra 57 perc

Szereplők: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy García, Julia Roberts

Az Ocean's Eleven minden idők egyik legjobb rablófilmje, és egy közkedvelt franchise-t indított útjára. A bájos Danny Ocean (George Clooney) megszegi a feltételes szabadlábra helyezését, hogy Las Vegasban egy bonyolult átverést hajtson végre, és egyszerre rabolja ki a Bellagio, a Mirage és az MGM Grand kaszinókat. Tervének megvalósításához csapatot állít össze kollégákból és bűnözőkből egyaránt. A filmben a káprázatos Julia Roberts is feltűnik Danny volt feleségeként − és riválisa jelenlegi barátnőjeként.

​5. Házassági történet (2019)

Rendező: Noah Baumbach | Műfaj: Dráma | Hossza: 2 óra 16 perc

Szereplők: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern

A Házassági történet 2019 egyik legjobb filmje. A történet szívszorítóan és mélyen emberien mutatja be a válás folyamatát mutatja be a különválástól a véglegesítésig, Adam Driver játssza a sikeres színházi rendező férjet, Scarlett Johansson pedig a sikeres színésznő feleséget. A helyzetet bonyolítja, hogy a párnak van egy közös gyermeke, de Baumbach filmjének zsenialitása, hogy két nézőpontból is elmeséli a történetet, így a végén mély empátiát érzünk mindkét személy iránt. Driver és Johansson karrierjük legjobb alakításait nyújtják, karaktereik összetett egyéniségek. Baumbach szemléletesen mutatja be, hogy a két személy hangja − és a korábbi szerelem − hogyan vész el a válás folyamatában.

​6. Roma (2018)

Rendező: Alfonso Cuarón | Műfaj: Dráma | Hosssza: 2 óra 15 perc

Szereplők: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Fernando Grediaga

A Roma egy drámai mestermű. Az Oscar-díjas Alfonso Cuarón mélyen a lelkében kutakodott e korabeli dráma kedvéért, amely a gyermekkorát eleveníti fel egy Cleo nevű háztartási alkalmazott szemszögéből. Miközben az 1970-es évek Mexikóvárosában élő középosztálybeli család szétesik, Cuarón egyedülálló operatőri munkája objektív megfigyelőként pozicionálja a nézőt. Ez a szerep egyre szívszorítóbbá válik, ahogyan a néző érzelmileg egyre jobban beleéli magát ezeknek az embereknek az életébe.

​7. Az ír (2019)

Rendező: Martin Scorsese | Műfaj: Krimi | Hossza: 3 óra 29 perc

Szereplők: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Annak ellenére, hogy több mint három órás, Az ír gyorsan elrepül. A bűnügyi dráma Frank Sheeran csapatszállító és bérgyilkos életét követi végig a maffiában töltött korai napjaitól az utolsó napjaiig, a legmodernebb digitális öregedésgátló technológia segítségével, amely lehetővé teszi, hogy Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci minden egyes korszakban eljátszhassa karakterét. Ami egy fergeteges maffiafilmnek indul, az életről és halálról szóló meditációvá válik − a film utolsó órájában Sheeran tetteinek súlya ráomlik. A film tempója a végére valóban mindent elsöprő érzelmeket eredményez.

Forrás: Collider

A figyelmetekbe ajánljuk