Tom Cruise
Getty Images

Lista Hollywood legnagyobb sztárjairól: a „nagy öregek" tönkreverték a fiatalokat

Egy kutatás felmérte Hollywood legfényesebb csillagait, és ne csodálkozzunk, ha az eredmények láttán úgy érezzük, hogy visszarepültünk a 2000-es évekbe.

A National Research Group új tanulmánya listázta a leginkább közönségkedvenc filmsztárokat, a 100-as lista élvonalát látva pedig lehet, hogy a hollywoodi vezetők se nyúlnak majd feltétlen a fiatal generációhoz.

Az elemzőcég megkérdezte a mozilátogatókat, hogy nevezzék meg azt az öt színészt, akik miatt beülnének egy mozira, vagy más megfogalmazásban: kik azok a sztárok, akik képesek a vászon elé csalogatni a nézőket? Mint kiderült, a lista elején olyan „klasszikus" mozisztárok találhatók, akik az ezredforduló környékén tűntek fel és hódítottak Hollywoodban, és nagyon úgy tűnik, hogy a nézők nem unták meg őket.

Hogy mennyire nem rúg labdába a fiatal generáció, jól jelzi, hogy a legjobb 20 között egyedül csak Chris Hemsworth volt 40 évnél fiatalabb (és ő is augusztusban lesz 40 éves).

Helyettük az X generáció uralja a rangsort: Tom Cruise, Dwayne Johnson, Tom Hanks, Brad Pitt, Denzel Washington, Will Smith és Julia Roberts áll az élen, de őket is olyan jól csengő színésznevek követik, mint Will Smith, Leonardo DiCaprio és Johnny Depp.

Olvasd el ezt is! Hollywood legfényesebb magyar csillagának akcentusa lett a veszte

Meglepő, de az olyan fiatal és felfutott színészek, mint Zendaya (47. a listán), Michael B Jordan (43.), Timothée Chalamet (meglepően alacsony, 94.), Margot Robbie (67.) és Jenna Ortega (54.) kifejezetten rosszul szerepeltek, pedig kapkodnak utánuk a stúdiók.

De mutatjuk a leginkább közönségcsalogató színészek 20-as listáját, akit érdekel a teljes elemzés, ide kattintva átböngészheti.

Hollywood legnépszerűbb filmsztárjai a National Research Group szerint 

  1. Tom Cruise;
  2. Dwayne Johnson;
  3. Tom Hanks;
  4. Brad Pitt;
  5. Denzel Washington;
  6. Julia Roberts;
  7. Will Smith;
  8. Leonardo DiCaprio;
  9. Johnny Depp;
  10. Kevin Hart;
  11. Keanu Reeves;
  12. Sandra Bullock;
  13. Ryan Reynolds;
  14. Adam Sandler;
  15. Harrison Ford;
  16. George Clooney;
  17. Robert Downey Jr;
  18. Angelina Jolie;
  19. Morgan Freeman;
  20. Chris Hemsworth.


A figyelmetekbe ajánljuk