Tom Hanks
Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Tom Hanks különleges okok miatt van oda ezért a filmért

Tom Hanks régóta Hollywood egyik legnépszerűbb alakja, azonban azt kevesen tudják róla, hogy mi volt az a sorsfordító pillanat, amikor eldöntötte, hogy színész szeretne lenni.


Amikor Tom Hanks szerepelt a BBC kiemelt műsorában, a Desert Island Discsben, felvázolta lemezgyűjteményének rejtett kincseit.

Hanks őszintén mesélt kedvenc dalairól, majd egy teljesen új arcát ismerhette meg a közönség, amikor a kedvenc filmzenéjét választotta ki azon gyűjtemény közül, amelyeket magával vinne egy képzeletbeli lakatlan szigetre – írja a Far Out Magazine.

Ez is érdekelhet: Tom Hanksnak komoly kétségei voltak a Forrest Gump sikerével kapcsolatban

A színész könnyekig meghatódva mesélt élete sorsfordító pillanatáról, amely Stanely Kubrick 1968-as remekművének, a 2001: Űrodüsszeia című filmnek köszönhet. Ismert, hogy a filmet megannyi klasszikus zenemű kíséri. Ez az élmény pedig monumentálisnak bizonyult Hanks számára, és vigaszt nyújtott nyugtalan gyermekkorának közepette.

Ez volt életem egyik legmeghatározóbb pillanata. Egy gyerekből, aki próbálta kitalálni, hogy mi érdekes ebben az életben, hirtelen fiatalemberré váltam, aki arra vágyik, hogy művész legyen

– mesélte Hanks a műsorvezetőnek, majd hozzátette:

Elkezdtem azt kérdezgetni magamtól, hogy mi ez az érzés, amit érzek. Nem sokkal később elkezdtem egyedül járni az Amerikai Konzervatórium színházába, hogy olyan darabokat nézzek meg, amelyekről addig fogalmam sem volt, hogy egyáltalán léteznek. Nagyon inspirált.

A figyelmetekbe ajánljuk