DiCaprio a 2023-as Cannes-i Killers of the Flower Moon világpremierjén
Fotó: Getty Images

Leonardo DiCaprio szerint ezért lesz nagy durranás az új Scorsese-film

Martin Scorsese új mozija, a Killers of the Flower Moon – ami magyarul a Megfojtott virágok címet kapta – október közepén debütál világszerte a mozikban. Az alkotásnak pedig fontos üzenete lesz, amire Leonardo DiCaprio is felhívta a figyelmet.


Az új Scorsese-film egy kényes témát feszeget: egy régóta egydimenziósan ábrázolt társadalmi csoportot, az amerikai őslakosokat szeretné nem sztereotipikusan bemutatni, legalábbis Leonardo DiCaprio így látja.

Ezt is nézd meg! Ezért bojkottálják az amerikai őslakosok az új Avatar-filmet

A produkció egyik főszereplőjerészletezte is, hogy miképp szeretné javítani a film az őslakosok ábrázolását. A rendező, Martin Scorsese a Megfojtott virágok három és fél órás játékidejében egy krimitörténetet mutat be, amely során az Osage törzs tagjai körüli rejtélyes gyilkosságsorozatát követhetjük majd nyomon, ahol szerepet kap majd az FBI nyomozása is.

Ezt is olvasd el! Egy asztmás kisfiú, aki rajongott a filmekért – Martin Scorsese 80 éves

Dicaprió még a folyamatban lévő SAG-AFTRA sztrájk előtt beszélt a forgatókönyvbéli változtatásokról. A ScreenRant cikkéből kiderül, hogy miután rájöttek a készítőkkel együtt, hogy a film középpontjában az őslakosok erőteljes és drámai történetének kell állnia.

Ez az amerikai történelem egy teljesen elfeledett része, és egy nyílt seb, amely még mindig gennyesedik. Hollywoodnak hosszú történelme és múltja van az amerikai őslakosok ábrázolásában. Többet kell tennünk. Egy ilyen film pedig gyógyító hatású lehet

– nyilatkozta DiCaprio.

Azzal, hogy a film a hangsúlyt Lily Gladstone Mollie nevű karakterére helyezi át – aki az Osage törzs egyik őslakosa lesz – elkerüli azt a klisét, hogy a fehér emberek drámái és cselekményei legyenek a középpontban. Ehelyett az Egyesült Államokban élő őslakosok által átélt traumák kibontásának platformjává válik majd az idei év egyik legjobban várt alkotása.

Remélhetőleg a Megfojtott virágok képes annyit nyújtani, amit DiCaprio idézete sugall. Mellette feltűnik majd még Robert De Niro, a női főszereplőt játszó Lily Gladstone, Jesse Plemons és a friss Oscar-díjas Brendon Fraser is.

A film itthon október 19-én kerül a mozikba.

A figyelmetekbe ajánljuk