megfojtott virágok jelenet robert de niro és leonardo dicaprio

Scorsese ősszel berúgja az ajtót Ridley Scott-tal: a 6 legjobban várt film 2023-ban

Vitathatatlan, hogy 2022 nagyszerű filmes év volt, 2023 viszont igazi kánaán a filmrajongóknak. Habár a Barbie és az Oppenheimer körüli őrület alaposan felkeverte az állóvizet, az elkövetkezendő hónapokban sem fogunk unatkozni. Októbertől csak kapkodjuk a fejünket az izgalmasabbnál izgalmasabb produkciók után. Listánkból pedig kiderül, mely nagy dobások várnak még ránk idén.


Megfojtott virágok (október 19.)

A várva várt legújabb Martin Scorsese-film David Grann azonos című könyvének adaptációja, amely egy gyilkosságsorozatról szól az 1920-as évek Oklahomájában. Bár Scorsese már hatszor dolgozott együtt Leonardo DiCaprióval és tízszer Robert DeNiróval, ez az első alkalom, hogy a rendező mindkét színésszel egy filmben dolgozik együtt.

Egy izgalmas krimi két ekkora nagyágyúval a főszerepben, a Megfojtott virágok szinte egészen biztosan felveszi a versenyt 2023 legjobb filmje címéért.

Ez is érdekelhet:Barbie: a rózsaszínbe áztatott feminista tanmese – kritika

Dűne: Második rész (november 3.)

A Dűne második része, nemcsak Frank Herbert első Dűne-könyvének lezárását ígéri, hanem az író hatalmas Dűne-univerzumának számos új szereplőjét is bemutatja. Timothée Chalamet, Zendaya és Rebecca Ferguson mellett Florence Pugh is feltűnik, mint Irulan hercegnő, valamint Austin Butler Feyd-Rautha szerepében.

Bár Herbert műve összetett és sokaknak talán nehezen emészthető, remélhetőleg Denis Villeneuve-nak sikerül egy vizuálisan lenyűgöző filmet alkotnia, amelynek segítségével lezárhatjuk az első könyv befejezését.

Napóleon (november 22.)

Ridley Scott általában ambiciózus történelmi eposzokkal örvendezteti a közönséget, és ez most sem lesz másképp. A rendező hosszú évek után újra összeállt Joaquin Phoenixszel a Napóleon című produkcióhoz, amely Bonaparte Napóleon hatalomra jutását követi nyomon.

A történelem rajongók pedig garantáltan ki voltak éhezve már egy nagyszabású filmre, amely a francia császár életét mutatja be.

Poor Things (december 8.)

A Poor Things lesz Yorgos Lanthimos első adaptációja, amely Alasdair Gray azonos című könyvén alapul. Emma Stone ezúttal Bella Baxtert alakítja majd, aki megfojtja magát, hogy megszabaduljon bántalmazó férjével kötött házasságából, ám az agyát orvos apja segítségével kicserélik születendő gyermeke agyával. Bár ez egy adaptáció, mégis úgy hangzik, mintha az ötlet közvetlenül Lanthimostól származna, Stone pedig Frankenstein-szerű figuraként már önmagában is megéri a belépő árát.

Maestro (december 20.)

Bradley Cooper a Csillag születik után újabb esélyt kap az Oscar-aranyra a Maestro című filmmel, amelyet ő rendezett és írt, a Spotlight írójával, Josh Singerrel. A közelgő moziban a színész Leonard Bernstein karmester és zeneszerző bőrébe bújik.

Az első képek Cooperről pedig megdöbbentőek, szinte alig lehet felismerni.

Olvasd el ezt is!Oppenheimer: az ember, aki hatalmat kapott, hogy elpusztítsa az emberiséget – kritika

Ferrari (december 25.)

A Gucci-ház után Adam Driver újabb lehetőséget kapott arra, hogy elővegye olasz akcentusát. Driver Enzo Ferrarit, a hírhedt autógyár alapítóját fogja alakítani Michael Mann filmjében.

A Ferrari-film elkészítését már régóta fontolgatta Mann, és olyan színészek is szóba kerültek a címszerepre, mint Christian Bale, Hugh Jackman, sőt, még Syndey Pollack is. Ezzel és a Gran Turismóval együtt a 2023-as évben lesz min izgulniuk az autóversenyzés szerelmeseinek.

A figyelmetekbe ajánljuk