chelsy davy és harry herceg

Harry herceg legújabb könyvében, a Spare-ben kitér volt szerelmeire is.


Harry herceg napjain legtöbbet emlegetett híressége a világon, különösen azóta, hogy megjelent a nagy érdeklődéssel várt memoárja, a Spare.

A sokak szerint polgárpukkasztó könyv, amely a múlt hét elején került a boltok polcaira, Harry életét meséli el az ő szemszögéből. A memoárban nem csak a királyi családdal való kapcsolatát ismerhetjük meg, hanem részletezi előző romantikus kapcsolatait is. A volt barátnőjéről, Chelsy Davyről szóló szavai pedig különösen nagy port kavartak.

Ez is érdekelhet: Megható beszélgetés zajlott Harry herceg és Elton John között Diána hercegnéről

Harry hét évig járt a zimbabwei örökösnővel, kapcsolatuk a 2004-es fokvárosi szünideje alatt kezdődött. A pár végül 2010-ben szakított, mivel Chelsy nem akart reflektorfényben élni. Szerelmükről pedig eddig nem sok mindent lehetett tudni.

Emlékszem, hogy más volt. Ellentétben a sok emberrel, akit ismertem, úgy tűnt, őt egyáltalán nem érdeklik a külsőségek, az illendőség, a királyi rang. Sok más lánnyal ellentétben, őt nem hozta lázba a korona, amikor megfogta a kezem. Úgy tűnt, immunis arra a gyakori betegségre, amit trón-szindrómának neveznek

– emlékezett vissza egykori szerelmére, majd hozzátette:

Nem tehettem róla, hogy a nagymamám mit gondolt erről. Az utolsó dolog, amit akartam, hogy Chels megváltozzon miattam, és hogy a kedvükben járjon. Az élet nem arról szól, hogy elviseljük az állandó vizsgálódást, és nem tudom, hogy Chels el tudná-e viselni. Nem volt biztos benne, hogy felkészült arra, hogy egy egész életében azzal foglalkozzon, hogy valaki a sarkában van.

Harry mindig is kíváncsi volt arra, milyen lehet az, ha találkozik egy nővel, és a rangja alapján nem zsong be, hanem van lehetősége az udvarlásra, és arra, hogy meghódítson valakit. Chelsyvel ez pedig lehetséges volt, hiszen nemcsak, hogy nem érdekelte a címe, de úgy tűnt, untatja is.

Teljesen megértettem a szabadság iránti vágyát. Ha választhatnék, én sem akarnám ezt az életet. Nagyon hiányzott, de megértettem, hogy a szabadságát helyezte előtérbe.

– számolt be szakításukról.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk