Harry herceg
Fotó: Shutterstock

​Harry herceg szerint családja meg akarta változtatni Katalin nevét

Harry herceg kétségtelenül az egyik legtöbbet emlegetett ember a világon, az utóbbi időben pedig több okból is gyakran előkerül a neve.


Az utóbbi időben Sussex hercege és hercegnéje megtörte hallgatását a királyi családból való 2021-es távozásuk kapcsán, az ezt követő pletykák pedig a Mountbatten-Windsors családdal való összezördülésről és viszálykodásról szóltak.

Ez is érdekelhet: Harry szerint Vilmos megtámadta őt felesége, Meghan miatt

A pár nemrég megjelent Netflix doku-sorozata, a Harry & Meghan részletesen beszámolt a zárt ajtók mögött történtekről, és beszélt a királyi család többi tagjával való kapcsolatukról a királyi életből való visszalépésük óta.

Mostanában különösen Harry herceg került a címlapokra, akinek a napokban jelenik meg memoárja, a Spare. És miután kiszivárgott pár információ arról, hogy mire számíthatunk a tartalmat illetően, a könyv előrendelései 226%-kal megugrottak.

Ha tovább olvasnál: Ezért kell Harrynek nyilvánosan beszélnie a királyi családról

Katalin hercegn\u00e9 2022. december 25-\u00e9n

Fotó: UK Press Pool/UK Press/Getty Images

A könyv egyik leleplezése Katalin hercegné nevét övezi, a memoár szerint ugyanis a királyi család meg akarta változtatni azt, amikor ő is taggá vált.

A hercegnét hivatalosan Catherine néven ismerik, de Harry szerint Károly király és Kamilla királyné szerette volna, hogy a nevét inkább K-val írják, Katherine-ként. Ennek állítólag az volt az oka, hogy már több olyan királyi családtag volt, akinek a neve C-vel kezdődött.

Katalin névváltoztatása körül már korábban is voltak találgatások. Adam Helliker királyi szakértő egyszer arról számolt be, hogy a hercegné arra kérte barátait, hogy az informális Kate helyett hívják Catherine-nek, arra az esetre, ha összeházasodnának Vilmossal, és királyi élet várna rá.

Úgy hallottam, hogy a hercegné csendben tájékoztatta barátait, hogy szeretné elhagyni a nem hivatalos Kate-et, és a jövőben szeretné, ha a teljes nevén, Catherine-ként szólítanák őt

− magyarázta Helliker.

Majd azt is hozzátette, hogy a „készül a jövőbeli szerepére".

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk