harry herceg

Harry herceg áthajtott azon az alagúton, ahol édesanyja meghalt

Harry herceg elárulta, hogy egyszer áthajtott ugyanazon az alagúton, ahol édesanyja, Diána hercegné 1997-ben elhunyt.


A sussexi herceg új memoárjában, a Spare című könyvében arról is beszámolt, hogy miképp találta meg a lezárást édesanyja halálával kapcsolatban. A kiadvány által megosztott részletben Harry arról ír, hogy 23 évesen részt vett a 2007-es párizsi rögbi-világbajnokság elődöntőjén. Majd beszélgetni kezdett a sofőrjével arról az alagútról, ahol Diána hercegné elhunyt.

Ez is érdekelhet: A média miért volt megszállottja Diána hercegnének?

A világbajnokság biztosított nekem egy sofőrt, majd a Párizsban töltött első éjszakámon megkérdeztem tőle, hogy ismeri-e az alagutat, ahol az édesanyám meghalt. Néztem a szemét a visszapillantóból, láttam ahogy kikerekedik. »Az alagút neve Pont de l'Alma« –mondtam neki. »Igen, igen« –.jött a válasz. Pontosan tudta.

Harry megkérte a sofőrt, hogy menjen át az alagúton, de pontosan annyival, amennyivel édesanyja autója haladt. Ez kicsivel több, mint 100 km/h, bár számtalan újság azt állította, hogy a walesi hercegné autója elérte a 160 km/h-t is.

Olvasd el ezt is!Ki volt Dodi Al-Fayed titokzatos barátnője Diána előtt?

A herceg ezután azt is elárulta, hogy a sofőr és az anyósülésen ülő személy, akit Billy the Rock néven írtak le, mindketten beleegyeztek a fuvarba. Ám Billy hozzátette, hogy ha a sofőr valaha is elárulja bárkinek, hogy mire kérték, nagyon pórul fognak járni.

Harry az út során sokat gondolt édesanyja halálának éjszakájára.

Elindultunk, átvágtunk a forgalmon, és elhaladtunk a Ritz mellett, ahol anyu az utolsó vacsoráját fogyasztotta a barátjával azon az augusztusi éjszakán. Aztán az alagút torkolatához értünk. Száguldottunk előre, átmentünk az alagút bejáratánál lévő bukkanón, amely állítólag letérítette anyu Mercedesét az útról. De a perem nem volt semmi. Alig éreztük.

– írta Harry, majd folytatta:

Előrehajoltam, néztem, ahogy a fények narancsszínűvé változnak, néztem, ahogy a betonoszlopok elhaladnak mellettem. Számoltam őket, számoltam a szívverésemet, és néhány másodperc múlva a túloldalon voltunk.

Ezután feltette magának a kérdést:

Ez minden? Ez semmi. Csak egy egyenes alagút.

Harry hangsúlyozta, hogy az élmény nem olyan volt, mint amire számított, mivel mindig is úgy képzelte el, mint valami alattomos átjárót, ami eredendően veszélyes, ennek ellenére egy teljesen átlagos rövidke alagút volt.

(Independent)

A figyelmetekbe ajánljuk