károly herceg és diána hercegé 1981-ben

Károly herceg és Diána hercegné első találkozása nem úgy zajlott, mint A koronában

Még azok az emberek is ismerik Károly és Diána tragikus szerelmi történetét, akik nem követték figyelemmel a királyi családot. A korona című netflixes sorozat pedig ennek alaposan mélyére ás. Megismerhetjük, mennyire összeférhetetlenek voltak, hogy mennyire nem értették egymást, illetve, hogy milyen mértékben mérgező volt a kapcsolatuk. Azonban van egy aprócska bökkenő: a sorozat egyes részeit fikciós elemekkel tarkították. És bár a hercegné és a walesi herceg kapcsolata a sorozatban elég közel áll a valósághoz, kiderült, hogy néhány rész nem stimmel.


​1977 körül

Diána és Károly a Spencer család otthonában látta egymást először, miközben a herceg az idősebb Spencer-lánnyal, Lady Sarah-val randevúzott. Egyes interjúkból kiderült, hogy valahogy egy szántóföldön találkoztak egy forgatáson, tehát nem egészen úgy, mint a sorozatban.

Ez is érdekelhet: A média miért volt megszállottja Diána hercegnének?

1980 nyara

Az első romantikus találkozásra közös barátjuk, Philip de Pass otthonában esett sor. Erről a Diana című dokumentumfilmben felhasznált magnófelvételen hosszasan beszélt:

Épp akkor szakított a barátnőjével, és a barátját, Mountbattent épp akkor ölték meg. Mondtam, hogy jó lenne látni őt. Mountbattenről és a barátnőjéről beszélgettünk, és azt mondtam: »biztos nagyon magányos lehetsz.« Nem bírtam nézni, ahogy a Szent Pál templomban Mountbatten koporsójával az orrunk előtt felsétál a padsorok között, borzalmasan letört volt, szüksége volt valakire. Erre ő szinte rám vetette magát, és elkezdett csókolni, én pedig arra gondoltam, hogy »jaj, ezt nem így szokták«. És az este hátralévő részében végig rajtam lógott, mindenhová követett, mint egy kiskutya."

Úgy tűnt, jól kijöttek egymással, Károly még a Britannia nevű királyi jacht fedélzetére is meghívta egy vitorlás hétvégére.

1980 november

Diána meglátogatta Károly herceget és az egész királyi családot egy Balmoralba tett kirándulás során, amelyet A koronában is láthatunk. Az utazás után londoni lakása előtt újságírók hadával kellett megküzdenie. Ekkorra már nyilvánvaló vált, hogy média rendkívüli érdeklődése Diána iránt nem fog csillapodni, és gyakorlatilag sehová sem tudott úgy elmenni, hogy ne követték volna minden lépését.

1981. február 6.

Károly felteszi a nagy kérdést. Meglepő módon a herceg és Diána csak néhányszor találkozott egymással az eljegyzésük előtt, ami sok mindent megmagyaráz. Mindössze 13 alkalommal látták egymást, mielőtt összeházasodtak.

Ez is érdekelhet: 6 felejthetetlen popkultúrális pillanat az elmúlt 30 évből

​1981. február 24.

A Buckingham-palota bejelenti Károly és Diána eljegyzésének hírét, és nem sokkal később a a jövendőbeli hercegné beköltözik a Clarence House-ba. A korona úgy festette le ezt az időszakot, mint egy rendkívül elszigetelt és magányos periódust Diána számára, amely alatt Károly rengeteget utazott, és figyelmen kívül hagyta a hívásait. Ez pedig nem áll nagyon távol az igazságtól. A Diana: Saját szavaimmal című könyvében így nyilatkozott a hercegné:

Nem volt következetes az udvarlási képességeivel. Egy hétig minden nap felhívott, aztán három hétig nem beszélt velem. Nagyon furcsa volt.

A figyelmetekbe ajánljuk