Dodi Al-Fayed  1987-ben

Ki volt Dodi Al-Fayed titokzatos barátnője Diána előtt?

A korona ötödik évada azóta ragasztja a rajongókat a képernyő elé, hogy november elején felkerült a Netflixre. A sorozat a királyi család legjelentősebb eseményeit járja körül, amelyek az 1990-es években történtek velük, köztük Károly herceg és Diána hercegné keserű válását. De a walesi hercegné újdönsült románcairól is szó esik.


Miután a hercegi pár szakított, Diána hercegné Hasnat Khan, szívsebésszel élt kapcsolatban két évig, majd Dodi Al-Fayed járt, a kapcsolat a pedig a legutóbbi évad utolsó epizódjaiban is felbukkan. Azonban amikor a nézők először találkoznak az egyiptomi filmproducerrel, ő éppen valaki mással randizik. De vajon ki volt a szóban forgó nő?

Ez is érdekelhet: A média miért volt megszállottja Diána hercegnének?

Dodi Al-Fayed a Diána hercegnővel való kapcsolata előtt Kelly Fisher amerikai modellel járt. Fishert – akit a sorozatban Erin Richards alakít –, a jelek szerint eljegyezte Dodi, és vele élt újonnan vásárolt malibui házában.

A modell pedig csak azután szerzett tudomást vőlegénye és a walesi hercegné kapcsolatáról, hogy a The Sunday Mirror 1997. augusztus 11-én fényképeket tett közzé róluk, amelyeken a két, feltehetően Dodinak és Diánának tartott alak egy dél-franciaországi hajón ölelkezve csókolózik.

Napokkal később Fisher pert indított Dodi ellen szerződésszegés miatt. Egy Los Angeles-i sajtótájékoztatón az ügyvédje, Gloria Allred pedig a következőket mondta:

Szeretnénk, ha a hercegné, aki sokat szenvedett a múltban, tudna Fisher asszony Fayed úrral való kapcsolatáról, hogy megalapozott döntést hozhasson a saját és gyermekei jövőjét illetően. Kelly szerette, bízott és hitt Dodiban. Fayed úr pedig egyértelműen jelét adta annak, hogy össze fognak házasodni, és hogy minden ígéretét teljesíteni fogja.

Az ügyvédnő a Los Angeles Timesnak is elárulta, hogy Dodi 1996-ban megkérte kliense kezét, és hogy a férfi 500 ezer dollárt ajánlott neki annak érdekében, hogy modellkarrierjét háttérbe szorítsa, és több időt töltsön vele.

A per során azonban csak 60 ezer dollárt kapott, és egy 200 ezer dollárról szóló csekket.

A The Irish Times 1997 augusztusában megjelent cikke pedig arról számolt be – ahol Al-Fayed szóvivőjét kérdezték –, hogy Dodi ugyan ismerte Fisher asszonyt, de soha nem jegyezte el.

Ez is érdekelhet: 6 felejthetetlen popkultúrális pillanat az elmúlt 30 évből

Az 1997. augusztus 31-én történt tragikus autóbaleset után, ahol Dodi és Diána a Pont de l'Alma alagútban életét vesztette, a modell ejtette a pert.

Az ügyvédje pedig a következőket közölte egy nyilatkozatban:

Kelly nagyon szenvedett a Fayed úrral való szakítás miatt. Eljegyezték egymást, és úgy tervezték, hogy 1997. augusztus 9-én összeházasodnak. Nagyon szerette Dodit, és az ő, valamint Diána hercegné elvesztése nagyon megviselte. Semmi sem fontosabb, mint az emberi élet. Ennek a hatalmas tragédiának a fényében Kelly megbocsát Dodinak minden múltbéli igazságtalanságot, amit vele szemben elkövetett.

A figyelmetekbe ajánljuk