harry herceg és meghan

Károly király veszélyeztetheti Harry és Meghan hercegi titulusait

Nem véletlen, hogy hat héttel uralkodása után Károly király még mindig nem adta meg Harry herceg és Meghan Markle gyermekeinek, Archie-nak és Lilibetnek a királyi címeket, de a sussexi herceg és hercegné címei veszélyben lehetnek.


Ha Harry és Meghan folytatják a királyi család elleni támadásaikat, vagy úgy látják, hogy bármilyen módon bemocskolják a monarchiát, akkor veszélybe kerülhet a címük

mondta a Mirrornak Katie Nicholl királyi szakértő szerint.

Most hogy Harry apja, Károly király lett, Harry és Meghan gyermekei, Archie és Lilibet jogosultak lehetnének arra, hogy herceg és hercegnő néven emlegessék őket, hiszen ők az uralkodó unokái. Nicholl szerint azonban, ha Harry és Meghan továbbra is felszólal és kétes jelentésű interjúkat ad, Károly szabadjára engedheti a kíméletlennek nevezett oldalát, és nem csak Archie-tól és Lilibetől tarthatja távol a címeket – akiknek nem is volt eddig címük –, hanem Harryt és Meghant is megfoszthatja a sajátjaiktól.

Tudjuk a múltbeli vállalkozásaikból, hogy nem félnek kritikusak lenni az intézménnyel szemben, hogy volt néhány elég mélyütése Harry-éknek. De a forrásaimtól azt hallom, és azt hiszem, ez lehet a dolog gyökere -, hogy felkészülhetünk arra, hogy a király kíméletlen oldalát láthatjuk. Károly nem fogja tétlenül nézni, hogy a család vagy az intézmény, a korona hírneve, ami számára a minden, beszennyeződjön, sőt, tönkremenjen, főleg nem a királyi család tagjai által

– tette hozzá Nicholl.

Amikor arra kérik, fejtse ki, miben rejlik Károly állítólagos kegyetlen oldala, Nicholl hozzáteszi:

nem véletlen, hogy nem láttuk, hogy Archie-nak és Lilibetnek címeket adományozott volna. Szerintem ez az egész címkérdés vita tárgya. Ezt a bizalmat, ezt a tiszteletet ki kell érdemelni. Nem hiszem, hogy megkapják ezeket a címeket, ha úgy látják, hogy beszennyezik az intézményt. És azt hiszem, talán Harry és Meghan címének jövője is kérdéses lehet, ha úgy látják, hogy szándékosan bemocskolják a monarchia hírnevét.

Mindez pedig akkor történik, amikor Harry memoárja és a pár Netflix-dokumentumfilmje is hamarosan megjelenésre kerül.

A doku-sorozat a november 9-én bemutatásra kerülő, minden bizonnyal ellentmondásosnak ígérkező A korona ötödik évadát követi majd, amely a királyi családban zajló viharos 1990-es éveket dolgozza fel, többek között Károly és Kamilla viszonyát, Károly és Diána válását, valamint a walesi hercegné korai halálát.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk