György herceg és Sarolta hercegnő

György herceg és Sarolta hercegnő más nevet fog használni, amikor visszatérnek az iskolába

A hónap elején Vilmos herceg és Katalin megerősítette, hogy hosszas találgatások után Windsorba költöznek György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel. A gyerekek így új iskolába mennek, és most az is kiderült, hogy ott hogyan fogják hívni őket.


A házaspár ugyan megtartja a Kensington-palotai lakását, mint londoni bázist, de az Adelaide Cottage-ba költöznek – a hírek szerint mindössze tíz perc sétára a királynő rezidenciájától, a windsori kastélytól – és egy órányi autóútra Katalin szüleitől, Carole és Michael Middletontól, Buckleburyben.

György herceg és Sarolta hercegnő korábban a Thomas's Battersea előkészítő iskolába jártak, de az új tanévben a berkshire-i Lambrook School diákjaihoz csatlakoznak.

Jonathan Perry igazgató elmondta, hogy nagyon örül, hogy a hercegi gyerekek csatlakoznak az iskolához, és már alig várja, hogy a családot az iskolai közösségben üdvözölhesse. De amikor a 9 éves György és a 7 éves Sarolta csatlakozik új osztálytársaihoz, mi lesz a nevük?

A gyereket nem a királyi címükön fogják szólítani. Ehelyett György és Sarolta Cambridge néven fogják őket emlegetni, amikor visszatérnek tanulmányaikhoz, hogy könnyebben beilleszkedjenek a társaik közé anélkül, hogy felhívnák a figyelmet a státuszukra.

Amikor Vilmos herceg és Harry herceg iskolába járt, hasonló szabályt követtek. Vilmos és Harry Wales néven ismerték őket édesapjuk, Károly herceg címe után. A vezetéknevet pedig mindketten tovább használták a katonaságnál töltött idejük alatt is.

A Thomas's Battersea iskolában György és Sarolta beceneveket is kaptak az osztálytársaiktól. A herceget barátai „P.G."-nek hívják.

A négyéves Lajos herceg pedig nemcsak hogy szeptemberben kezdi meg az iskolát, de idősebb testvéreihez is csatlakozik majd a Lambrookban.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk