György herceg és Sarolta hercegnő

Meglepően egyszerű néven szólítják az iskolában György herceget és Sarolta hercegnőt

Úgy tűnik, a gyerekek nem a királyi nevüket használják az iskolában, annak érdekében, hogy könnyebben beilleszkedjenek a többiek közé.


Vilmos és Katalin többször is elmondták, hogy azt szeretnék, ha a gyerekeik a lehető legnormálisabb nevelést kapnák.

A 8 éves György herceg és a 6 éves Sarolta hercegnő is a Battersea-i Thomas' iskolába jár, és amíg a suliban vannak, nem használják királyi címüket.

Ez azt jelenti, hogy a többi gyerek egyszerűen George Cambridgeként és Charlotte Cambridgeként ismeri őket.

Az elképzelés szerint ez segít nekik abban, hogy a hétköznapi gyereknek érezzék magukat, és kevésbé hívja fel a figyelmet arra, hogy György király lesz, Sarolta pedig a királyi család rangidős alakja.

Vilmos herceg és Harry herceg is ugyanezt a szabályt követte, amikor iskolába jártak, ahol William és Harry Wales néven ismerték őket. A fiúk bizonyára örömmel használták apjuk címét vezetéknévként, hiszen ezt a nevet viselték a katonaságban eltöltött éveik alatt is.

Míg az iskolában Charlotte Cambridge néven ismerik, a jelek szerint Katalin Lottie-nak hívja a lányát, amikor otthon vannak. Egy Laura-Ann nevű hölgy – aki egy észak-írországi út során beszélgetett a hercegnével – az Instagramon elmondta, hogy Katalin a Lottie nevet használja, amikor a lányára utal.

A gyerekek iskolájában további intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy Györgyöt és Saroltát a többi diákkal egyenrangúként kezeljék.

Az évi 18 915 fontba (8,4 millió forint) kerülő iskola – ahol György jelenleg a negyedik, Sarolta pedig a második évfolyamra jár – a „Légy kedves" mottó szerint él.

A gyerekeket a következő fontos értékekre tanítják: kedvesség, udvariasság, őszinteség, tisztelet, kitartás, függetlenség, önbizalom, vezetői képesség és alázat.

A tanulóknak nem lehetnek legjobb barátaik sem. A Thomas azt állítja, hogy ez a szabály megakadályozza, hogy bármelyik gyerek kirekesztettnek érezze magát, és elképzelésük szerint ez a módszer segít megelőzni a játszótéri klikkek kialakulását is.

Lehetséges, hogy ez a megközelítés különösen tetszett Katalinnak, akit állítólag iskolai tanulmányai során többször is zaklattak.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk